Ostanimo u kontaktu

SPLIĆANKE BOLJE

Novi, teški poraz Neretve

Objavljeno prije

U dvije utakmice u nastavku prvoligaškog nogometnog natjecanja za žene, ŽNK Neretva primila je 23 pogotka, a nije postigla niti jedan.

Osijek je bio s 0:10 bolji u Metkoviću, a Split, kao domaćin u Zmijavcima pobijedio je s Neretvu čak s 13:0.

ŽNK Split – ŽNK Neretva 13:0 (8:0)

Metkovke su i ranije znale gubiti visokim, negativnim rezultatima i protiv jedne i druge ekipe, a rezultat iz Zmijavaca baš je previsok.

Međuti, i za to postoje razlozi, a među najvažnijima je svakako onaj koji govori i snazi Splićanki u čijim redovima igraju četiri reprezentativke Bosne i Hercegovine i druge igračice iz inozemstva. Zapravo, ne može se nikako usporediti snaga ta dva kluba. Split će sigurno do kraja nastojati pobijediti u trci za prvaka države, a za Neretvu pravi nastavak prvenstva počinje za tjedan dana kad će u Metkoviću gostovati Lepoglava. Pobijedi li Neretva Lepoglavu, a Agram ne ostvari ciljane rezultate, eto Neretve na četvrtom mjesto i u doigravanju za prvaka.

Treba reći da je Neretva u Zmijavcima imala nešto veći broj igračica nego na prethodnoj utakmici. Imala je i nekoliko poluprigoda koje nisu rezultirale pogocima, što ne znači da ih neće biti u srazu s Lepoglavom.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Ilija Puljević Duka, ŽRK Metković

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije