Ostanimo u kontaktu

PRVA BOĆARSKA LIGA

Novi poraz boćara Metkovića na domaćem terenu od Pazina

Objavljeno prije

U 10. kolu prvenstva Prve boćarske lige Hrvatske, boćari Metkovića izgubili su na svom terenu od boćara Pazina, 11:15, te su tako dospjeli u vrlo tešku situaciju glede opstanka među prvoligašima.

Nije slutilo na dobro već nakon prve discipline (pojedinačno k.) u kojoj je Markica Dodig izgubio s 8:9 od Valtera Ivančića. Potom su Krstičević i Grbić zaradili dva poena u paru klasično, uslijedile su dvije pobjede gostiju, potom jedna domaćih, a onda opet dvije gostiju, da bi domaći ostvarili tri pobjede zaredom u preciznom, brzinskom, štafetnom i pojedinačno. Tada je rezultart bio 10:10!

Grbić i Ivančić su remizirali (pojedinačno klasično), 9:9, ali su gosti (pari i trojka klasično) ostvarili još četiri poena i napustili Metković pjevajući.

Metkovce sljedeće subote čeka gostovanje u Primoštenu, i odlučujuća utakmica za opstanak.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije