Ostanimo u kontaktu

NAJAVA SPORTSKIH SUSRETA OVOG VIKENDA

Novi neretvanski derbi u Krvavcu

Objavljeno prije

SPORT NERETVA -LOGO

Neretvanske sportske klubove ovog vikenda čekaju zanimljivi, a ponegdje i neizvjesni sportski ogledi.

Evo pregleda nogometnih zbivanja:

1.ŽNL Dubrovačko-neretvanska , 12 kolo. Sastaju se:

U Krvavcu: Maestral-Neretva (nedjelja, 14 sati)

Lastovo: Omladinac-Gusar (nedjelja, 14 sati )

Metković: ONK Metković-Grk (nedjelja, 14 sati)

Novi neretvanski derbi igra se u Krvavcu između dvanaestoplasiranog Maestrala sa 6 bodova i vodeće Neretve s 22 boda.

Neretva je u prošlom kolu na krilima Ante Batinovića i bez Dragana Brečića preplivala Velu Luku i Hajduku uzela sva tri boda. Kad je riječ o derbijima, Metkovci su prvi derbi doline Neretve u Kominu izgubili od Gusara s 2:1.

U nedjelju će u susjedstvu zacijelo biti zanimljivo. Maestral je u donjem dijelu ljestvice, ali je u susretu s ONK Metkovićem pokazao da zna igrati. Osim toga, u njegovim redovima igra nekoliko igrača koji su ranije nosili dres Neretve ili ONK Metkovića. Ipak, objektivnom promatraču čini se da je Neretva bliže pobjedi, prije svega zbog činjenice da sebi više ne smije dopustiti poraz, želi li zadržati vodeću poziciju.

Na Lastovu unaprijed možemo upisati pobjedu Gusara, iako su u sportu uvijek moguća i iznenađenja. Kominjani nikako ne žele izgubiti i cilj im je zadržati mjesto na samom vrhu tablice.

ONK Metković na svom terenu u srazu s Grkom po sedmi put želi ostati neporažen. Metkovci igraju dobro, momčad je stabilizirana, imaju 16, a Grk 7 bodova. Jelavić, Boras i ekipa, znaju kako do novih bodova, a podršku će im dati i njihovi vjerni navijači Jajani.

3. HNL

U 12. kolu 3. HNL u petak, 10.studenog Jadran LP na svom terenu dočekuje momčad Uranie. Pločani su sedmi sa 17 bodova, Urania polako tone prema sredini ljestvice, pa je pobjeda Pločana dosta izgledna.

Neretvanac na svom terenu u nedjelju na Podvornici igra sa Zagorom, koja ima samo 8 bodova, ali ni Neretvanac nema puno više, svega 10. Očito je da momčad Maria Svaguše budi i da igra sve bolje, pa je za očekivati pobjedu igrača Neretvnca.

1. HNLŽ

U sedmom kolu prvenstva 1. HNLŽ , sjajna ekipa Neretve u derbiju dočekuje vodeću ekipu Splita, i to u subotu u 14 sati. Podsjetimo, Neretva u nekoliko zadnjih utakmica ne zna za poraz i nalazi se na trećem mjestu sa 13 bodova, dok ih je vodeći Split sakupio 18. Bez obzira na dobru formu i snagu Splićanki, igračice Neretve Terzić, Tanović, Kešina, Čubić i ostale, vjeruju da svojom igrom mogu i do iznenađenja, odnosno do pobjede.

Premijer nogometna liga BiH:

U prvenstvu Premijer lige BiH za vikenda se neće igrati.

RUKOMET

Sve bolja momčad Metkovića 1963 u nastavku prvenstva (7. kolo), u subotu  gostuje u Dubrovniku i sastaje s Dubrovnikom. Gospari ove jeseni nisu tako ubojiti kao što su bili prošle sezone, ali će županijski derbi biti sve više nego dosadan. Metkovci polako ali sigurno dosežu visoku razinu igranja i forme, Cvitanović, Pervan, Bartolović, Mataga i vrhunski vratar Bošković uz potporu mladih snaga i u novom izazovu težit će pobjedi.

2. HRL Jug

Metković ŠR na svom terenu igrat će se sa Zadrom 1954 u okviru šestog kola 2.HRL za muškarce. Nakon pobjede u Splitu, ambicije mladih Metkovaca su dosta ojačale, te će maksimalnom borbenošću tražiti put do pobjede.

Igračice Metkovića putuju u Kaštela gdje ih čeka Ribola Kaštela. Bez obzira na ishod, sigurni smo da će ekipa Mate Nikolića igrati dobro i da će nastojati vratiti se neporažena.

Damatinka iz Ploča dočekuje Zadar 1954, u ulozi velikog favorita.

KOŠARKA

U subotu, u sklopu drugog kola košarkaške B1 lige Jug KK Metković dočekuje KK Škola košarke Dubrovnik s početkom od 18:30.

BOĆANJE, 2.HBL Jug,6 kolo

Metkovski boćari već su zaboravili neugodan poraz na Hvaru, a u novom izazovu u Dubrovniku očejkuje ih HE Dubrovnik. Budu li naši boćari kompletni i u punoj formi, ne treba se iznenaditi gostujućoj pobjedi.

 

Pero Jakić

SEZONA BOLJA OD OČEKIVANJA

U neretvanskom priobalju 50 posto manje turista

Objavljeno prije

Autor

Proteklih smo godina u ljetnim mjesecima pisali o rekordnom broju dolazaka turista i ostvarenih noćenja na području neretvanskog priobalja i najavljivali nove, još bolje rezultate.

Ove godine zbog narasle korona-krize ti su rezultati daleko skromniji, ali postoji nada da će do kraja godine ipak biti nešto bolji u odnosu na očekivanja .

Na području TZ Slivno, znači u naseljima Klek, Komarna, Duboka i Blace, od početka godine ostvareno je 7.055 dolazaka gostiju i 60.154 noćenja.

To je za 48 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, potvrdila nam je Dragana Čović iz TZ općine Slivno.

Na svi sreću, u drugoj polovini srpnja nešto je povećan broj dolazaka pa tako i noćenja. Prognoze u travnju i svibnju bile su negdje na oko 30 posto u odnosu na prošlogodišnje razdoblje.

Doduše, po broju dolazaka i ostvarenih noćenja prednjači Klek, dok su u nekim drugim naseljima rezultati nešto slabiji.

U Kleku u TN Klek trenutačno boravi više od 100 gostiju iz Ukrajine, dijelom su popunjeni manji hoteli i privatni smještaj, a praznih postelja ima.

Prema strukturi gostiju, najviše je turista u neretvanskom priobalju iz Poljske, slijede ih gosti iz BiH, Češke, Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Ukrajine.

U naseljima općine Slivno zbog pandemije koronavirusa otkazane su brojne i nekada dobro posjećene ljetne gastronomske i zabavne priredbe. Iznajamljivači ističu da je važno „preživjeti“ ovo ljeto i obaviti pripreme za sljedeću turističku sezonu.

Za dolinu Neretve nemamo točne podatke o broju dolazaka i noćenja, ali je sigurno da su ugostitelji, agencije i drugi u turističkom čancu u problemima.

To se posebno odnosi na obrte koji se bave foto-saffari izletima s obzirom na manjak kruzera i turista koji stižu zrakoplovima do Dubrovnika.

Stoga uporni ugostiteljski i turistički djelatnici nastoje osmisliti i promovirati razne vrste izleta za domaće goste, u obostranom interesu jednih i drugih.

Sigurno je da će otkazivanje brojnih ljetnih manifestacija u dolini Neretve utjecati na manji broj dolazaka i broja noćenja gostiju. Među njima je svakako i Maraton lađa koji će se održati bez gledatelja.

Ipak, ne treba zaboraviti nastojanja gradova i općina da u ljetnom razdoblju organiziraju proslave blagdana, razne izložbe, sportska natjecanja, i slične aktivnosti uz prdržavanje svih epidemioloških mjera.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije