JEDAN OD UTEMELJITELJA ŽENSKOG NOGOMETA U METKOVIĆU

Nogometni trener Neven Majić: mladima preporučujem ostanak u Hrvatskoj

Objavljeno 19. ožujka 2018. u kategorijama: News, Nogomet, Sport.

Neven Majić

Bivši nogometaš Neretve i ONK Metkovića te nekoliko drugih klubova, jedan od osnivača ŽNK Neretva, te nogometni trener koji uz stručno usavršavanje želi ostvariti i trenersku karijeru, boravio je u svom Metkoviću kako bi dao podršku igračicama Neretve u susretu s Agramom.

– Da, stigao sam u Zagreb radi obveza na Nogometnoj akademiji na kojoj ću za godinu dana, nadam se, dobiti UEFA A licencu, jer B licencu već posjedujem. Kako moj klub slavi četvrtu obljetnicu rada, došao sam vidjeti ih i podržati u važnoj utakmici – kazao nam je u hipu Neven Majić.

Neven Majić

Majić je već dulje vrijeme obitava u Irskoj i radi u klubu RAILWAY UNION u južnom dijelu Dublina. Taj klub veliku pažnju poklanja radu omladinske škole, a ima i seniorsku momčad. Metkovski trener radi u omladinskoj školi i zadužen je za koordinaciju rada, praćenje utakmica te za ukazivanje na pogreške u igri, a posebno je zadužen za selekciju U-20.

Rad u klubu temelji se na čvrstom profesionalnom ugovoru, ali i stalnom stručnom usavršavanju. Uskoro će na praksu u slavni Dundalk FC, klub koji nastupa u Ligi prvaka!

Na pitanje je li zadovoljan, Majić odgovara:

– Naravno da sam zadovoljan jer sam dobio priliku učiti i usavršavati se. Dali su mi povjerenje u radu s mladima i još puno odgovornih zadaća. Ni primanja nisu zanemariva, ali radim na duge staze pa će budućnost pokazati jesam li sve učinio kako treba. Zadovoljan sam i životom u Irskoj gdje su mi supruga i djeca. Supruga kao magistra sestrinstva ima dobar posao, djeca napreduju, ja radim i kud ćete većeg zadovoljstva – kazao je Majić.

Dotaknuli smo se i teme odlazaka mladih iz Hrvatske upravo u Irsku. U gradu u kojemu živi ima i nekoliko Metkovaca, a nekima od njih je i pomogao prilikom dolaska. Ipak, mladima iz Hrvatske preporučuje ostanak u Hrvatskoj, ako je to ikako moguće.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari