Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

CURE VJERUJU U POBJEDU

Nogometašice Neretve u nedjelju igraju s Viktorijom

Objavljeno prije

Konačno će se nastaviti i prvenstvo nogometašica u Prvoj ligi, a igračice Neretve u nedjelju će se početkom u 14 sati na igralištu Iza vage dočekati Viktoriju iz Slavonskog Broda, posljednje plasiranu ekipu na ljestvici.

Iako se u prvi mah čini da Neretva ne bi trebala imati većih problema na putu do pobjede, u stručnom stožeru smatraju da treba uložiti maksimalne napore kako bi se do nje došlo, ili, kako bi se spriječilo bilo kakvo iznenađenje.

Naime, pobijedi li domaća ekipa Viktoriju, imala bi ukupno 12 bodova te bi se izjednačila u broj bodova s Donatom koji je na petom mjestu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tijekom tjedna trener Markota, suradnici i igračice naporno su vježbali kako bi se iskristalizirao sastav. Nitko od članica ekipe koja će istrčati u proljetni dio prvenstva nije, na sreću, ozlijeđen, dapače, sve su raspoložene i spremne za pravo sportsko nadmetanje.

U nedjelju će se predstaviti i ”zimska” pojačanja Neretve, Adriana Zovko i Kristijana Kolgeraj.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije