Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

1. HNLŽ

Nogometašice Neretve u Čakovcu osvojile bod

Objavljeno prije

ŽNK Neretva – ŽNK Katarina Zrinski

Foto: ilustracija

U drugom kolu 1. HNLŽ, Neretva je gostovala u Čakovcu gdje je igrajući 0:0 osvojila jedan bod.

U prvom kolu osvojena su dva boda u susretu s Viktorijom, a treći je osvojen u Čakovcu. Iako golova nije bilo, ne može se reći da nije bilo prilika i uzbuđenja pred vratima i jedne i druge ekipe. Najvažniji, zapravo ključni trenutak zbio se u 85. minuti. Tada je u sudaru s Ninom Mijoč u šesnaestercu Neretve srušena napadačica Katarine, pa je sudac pokazao na bijelu točku. No, pantera s Neretve, vratarka Jelena Kešina bravurozno je intervenirala, pročitala je udarac i zaustavila ga, čime je svojoj ekipi donijela jedan bod.

Uzme li se u obzir da je i u prvom kolu protiv Viktorije obranila kazneni udarac te spriječila iznenađenje kod 2:1 za Neretvu, može se reći da je u dva kola svojim suigračicama donijela ukupno čak tri boda. Novom obranom udarca s 11 metara, te sjajnim intervencijama tijekom susreta, Jelena je još jednom pokazala da je najbolja vratarka Prve lige.

Tijekom susreta domaće su imale laganu inicijativu, ali je Neretva imala 4 prilike, od kojih je samo Terzić imala dvije. Među ostalim ta igračica je iz slobodnog udarca pogodila vratnicu. Bod osvojen u Čakovcu znači puno, a posebice ako se zna da je Neretva igrala bez Herceg, Tanović i Šimunović. Sve igračice, prema riječima trenera Mijoča zaslužuju pohvale za novu izvrsnu predstavu i osvojeni bod. Čestitamo!

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije