Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

CURE RAČUNAJU NA POBJEDU

Nogometašice Neretve rasterećene briga oko opstanka putuju u Split

Objavljeno prije

Nogometašicama Neretve, člana 1. HNLŽ, preostalo je odigrati još tri utakmice do kraja prvenstva i to s Marjanom u nedjelju u Splitu, zatim kod kuće s Viktorijom, a u zadnjem kolu moraju u Zadar, Donatu.

Metkovke će danas  u 17 sati u Splitu zaigrati rasterećeno jer su opstanak već osigurale. Kako su nas iz kluba informirali, i dalje ima ozlijeđenih igračica, ali će sve cure koje dobiju priliku pružiti maksimalan doprinos mogućoj (i očekivanoj ) pobjedi.

U klubu i dalje rade prema svojim davno zacrtanim programima, a uz brigu o prvoj ekipi, vrlo dobro funkcioniraju mlađe selekcije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Trenutačno je u klubu 80 mlađih igračica koje uče i čekaju priliku da zaigraju u prvoj ekipi.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije