NAJAVE SPORTSKIH SUSRETA

Nogometašice Neretve gostuju u Čakovcu, rukometaši dočekuju Buzet

Objavljeno 14. travnja 2018. u kategorijama: Metković, Neretva, News, Nogomet, Rukomet, Sport.

Rukomet, rukometna lopta

Nogomet

Nogometašice Neretve u subotu, 14. travnja i s početkom u 13 sati i 30 minuta, sastaju se u Čakovcu s Katarinom Zrinski. Čakovčanke se nalaze na šestom mjestu s 14 bodova, a Neretva na petom sa 17 bodova. Iako će nastupiti bez Tanović i Herceg, igračice Neretve i stručno vodstvo vjeruju da u Čakovcu mogu polučiti pozitivan rezultat pa u dogledno vrijeme čak i popraviti rejtnig na prvoligaškoj ljestvici.

U Premijer ligi BiH GOŠK Gabela u utakmici  za ostanak u nedjelju na svom terenu sastat će se s momčadi Viteza. GOŠK je na devetom mjestu s 29 bodova, dok je Vitez na 12 mjestu sa samo osam bodova.

U Prvoj županijskoj ligi nastavlja se trka za prvaka između vodeće Neretve (44 boda i utakmica manje) i Orebića s istim brojem bodova, te Gusara koji sa 40 bodova iz prikrajka vreba kikseve Neretve i Gusara.

U nedjelju će Neretva u Gabrile gdje ju čeka Croatia koja je na četvrtom mjestu do sada sakupila 36 bodova iz 19 utakmica. Vjerujemo da će Neretvini majstori za golove Edurad Raguž, Frane Jerković i kapetan Batinović, pronaći načine da neki od udaraca završe u mreži Croatie. Desetoplasirani ONK Metković, odlazi na Lastovo, posljednjem Omladincu, a Gusar dočekuje nejako Žrnovo.

Rukomet

Tko će iz 1. HRL Jug dospjeti u Premijer ligu, bit će jasnije nakon sudara Splita i Mladog Rudara u Splitu. Prvi Split i drugi Mladi Rudar imaju po 29 bodova, dok će treći H. Dragovoljac s 26 bodova na put Pećinama u Rijeku.

RK Metković 1963 nakon pobjede u županijskom derbiju u susretu s Dubrovnikom (30:28), ponovno igra na svom terenu te u 19. kolu u subotu dočekuje momčad Buzeta. Buzećani su šesti na ljetvici sa 17 bodova, a toliko imaju sedma Kozala i osmi Metković 1963.

Ponove li pristup igri kao u susretu s Dubrovnikom, Metkovcima pobjeda, pa ni bodovi, ne bi smjeli umaknuti.

U pretposljednjem kolu rukometnih drugoligaša Metković ŠR sastat će se na svom terenu s vodećim Trogirom. Kako gosti žele u Prvu ligu, očito je da će im i bodovi iz Metkovića biti jako potrebni.

ŽRK Metković kod kuće igra s Orkanom, ekipom koja ima 8 bodova i drži šesto mjesto, dok je Metković na osmom mjestu s osvojenih 6 bodova.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari