Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

NA MLADIMA SVIJET OSTAJE

Nogometašicama ŽNK Neretva trebaju bolji uvjeti

Objavljeno prije

Kad smo pozvani na tiskovnu konferenciju ŽNK Neretva pomislili smo da se možda ne radi o nekim kadrovskim promjenama ili o dolasku neke poznate nogometašice koja će pojačati ekipu na početku prvoligaškog natjecanja. Međutim, dva predstavnika medija ugodno su bili iznenađeni najavom o kojim temama će se govoriti.

Po običaju, uvodno je, uz pozdrav sedmoj sili govorio sportski direktor ŽNK Neretva Ante Boras, dajući na znanje da će se govoriti o mladim snagama kluba bez kojih nema ni klupske budućnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

On je prispodobio da je je Škola nogometa u tom klubu započela s radom prije četiri godine, te da je pod nadzorom Nevena Majića vježbalo 12 djevojčica, ali se  taj broj kasnije povećao na 30, odnosno 40 igračica.

Sve konce u tom poslu uvezao je prof. Josip Radić uz potporu suradnice Matee Suton, i Jelene Kešina koja poučava buduće čuvarice Neretvine mreže (golmanice).

Svoju i klupsku želju za snažniju afirmaciju ženskog nogometa u Metkoviću i u Hrvatskoj prisnažila je voditeljica marketinga Magdalena Kraljić, a potom je progovorio energični i znanjem potkovani prof. Josip Radić.

– Sačinili smo plan i program rada i dohvatili se posla. Imamo limačice (do 10 godina) koje vodi naša Matea Suton, pionirke (do 13 godina) s kojima radim, te kadetkinje (do 17 godina) koje često vježbaju sa seniorkama, jer tako stvaramo temelje za njihovo napredovanje. Jelena Kešina dvaput tjedno poučava male buduće vratarke, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj. Da smo na pravom putu dokazuju rezultati naših mlađih selekcija.U 1.HNLŽ za mladež skupina Jug, kadetkinje su u prošloj sezoni u konkurenciji sedam klubova bile treće s 21 bodom, iako su bile najmlađe u tom stupnju natjecanja, dok su igračice do 13 godina između šest ekipa osvojile drugo mjesto sa samo jednim porazom (Donat), gol razlikom 82:6, a iznjedrile su najboljeg strijelca lige, Luciju Borovac s 36 golova.-

Novo natjecanje za kadetkinje i pionirke počinje u listopadu. Prve će biti u kadru od sedam, a druge u ligi sa šest klubova. Od 3. kolovoza traju upisi djevojčica u Neretvinu školu nogometa, a potrebite informacije mogu se pronaći na stranicama ŽNK Neretva.

Ipak, nama se barem tako čini, vitalna tema sastanka s novinarima bila je ona o uvjetima rada. Voditelj Škole nogometa Josip Radić, smatra da nije normalno da osam muških uzrasta NK Neretve i 3 uzrasne kategorije ŽNK Neretve koriste tri svlačionice u postojećim objektima. Stoga je skromno zamolio sve koji u Gradu skrbe o sportu nađu načina za dogradnju novih prostora ili za postavljanje dva kontejnera negdje u blizini sportskih borilišta.

Mi smo, nadamo se, vjerno prezentirali  izgovoreno na konferenciji za novinare, a u dobroj vjeri da će se neke od sportskih i društvenih želja predstavnika kluba ipak ostvariti.

Tekst: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije