Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

SUSJEDSKI DERBI

Nogometaši ONK Metkovića gostuju kod Maestrala

Objavljeno prije

U 16. kolu Prve županijske nogometne lige u nedjelju je na rasporedu susjedski derbi između Maestrala i ONK Metković, u Krvavcu.

Zanimljivo je da će ONK Metković zaigrati u Krvavcu nakon 4, 5 godina!

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Prošle jeseni u Metkoviću je slavila momčad trenera Tomislava Plećaša s 4:3, iako je Maestral dvaput bio u prednosti, 0:1, i 1:2!

S obzirom na to da se igrači dviju momčadi i više nego dobro poznaju, sigurno je da se na Limanu može očekivati zanimljiva nogometna predstava, nažalost, bez gledatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

U redovima Maestrala igraju Metkovci Vinko Batinović, David Buljubašić i Luka Plećaš, a trener je Denis Bezer, nekadašnji igrač ONK Metković.

U redovima  Metkovića neće biti Duje Medaka (crveni karton u Ćilipima) i ozlijeđenog Luke Borovca, a svi ostali na raspolaganju su treneru Plećašu.

Izjavu uoči derbija dao nam je član ONK Metković, Marin Jelčić:

– Činjenica je da godinama nismo nastupali u Krvavcu, ali ni to ne umanjuje draž susreta. U ovakvim utakmicama nije važno koliko tko ima bodova niti na kojemu je mjestu na ljestvici. U cijelosti respektiramo momčad našeg domaćina, a mi ćemo svakako nastojati ostvariti pozitivan rezultat. Do toga cilja možemo samo snažnom i sadržajnom igrom, vrlo ozbiljnim pristupom i punim angažmanom. Maestral je čvrsta momčad koja zna igrati i neće nam biti lako. Napominjem, do sada smo u prvenstvu samo jednom poraženi, – rekao je Jelčić.

ONK je i dalje na čelu ljestvice s 38 bodova, iza njega su Croatia na drugom mjestu s 34 boda, i Župa dubrovačka na trećem s 31 bodom. Maestral je na 11 mjestu s 11 bodova.

Dodajmo da Gusar gostuje u Žrnovu.

ROKO TOLIĆ 740/300px

NAKNADE NA VRHUNSKOJ RAZINI

I u malim sredinama treneri su zaslužni za odgoj mladih sportaša

Objavljeno prije

Autor

Ante Kostelić -Gips, Ratko Rudić, Lino Červar i brojni hrvatski vrhunski treneri nakon odlaska u zasluženu mirovinu javnosti su obznanili svoje nezadovoljstvo ne zbog iznosa redovnih mirovina već zbog posebnih naknada za ostvarene vrhunske i na svjetskoj razini postignute rezultate s reprezentacijama Hrvatske u momčadskim ili individualnim sportovima.

Ističu da su izmjene i dopune odgovarajućih zakona davno inicirane, ali nisu dovršene pa se nadaju da će se i to jednom dogoditi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Mnogi od vrhunskih trenera radili su i izvan Hrvatske pa su iznosi njihovih mirovina zavisni i od radnog staža ostvarenog u drugim državama. Naši vrhunski treneri  ovih dana iskazuju nezadovoljstvo ostvarenim naknadama za vrhunske rezultate u Hrvatskoj i uspoređuju visine tih naknada s onima u drugim zemljama.

Doduše , oni uzimaju u obzir činjenicu da su primanja i mirovine  u Hrvatskoj pa i nagrade za sportska postignuća značajno manje nego u svijetu, prije svega zbog ekonomske snage našega društva i relevantnih statističkih pokazatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Treba znati da treneri (kao i igrači) potpisuju ugovore prilikom preuzimanja reprezentacija ili prilikom odlaska u neki klub ili reprezentaciju izvan Hrvatske.

Međutim, istina je da u malim, a po sportskim ostvarenjima velikim sredinama rade ili su radili brojni treneri stvarajući ne samo igrače za ligaška natjecanja već i reprezentativce koji su kasnije doprinosili sportskim rezultatima nacionalne vrste, u raznim sportskim granama.

Misli li itko i na njih, razmišlja li se o tomu koliko su i oni zaslužni u odgoju mladih sportaša koji su kasnije postajali reprezentativci ?

U malom Metkoviću u proteklim desetljećima mnoštvo bivših sportaša stekli su trenerske kvalifikacije kako bi radili u klubovima i ne samo u dolini Neretve. Neki su postali i trenerima reprezentacija. Ante Prce, Stipe Ilić, Bariša Majić, Stipe Nikolić, Jozo Veraja, Ekrem Jakirović, Davor Mijioč, Jozo Bebić i da dalje nabrajamo, ostavili su neizbrisiv trag u odgoju igrača . U rukometu se i danas divimo postignućima Luke, Pere, i Miše Veraje, Zdravka Vučičevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana, Ivana Šprlje, Nikše Kaleba, Dragana Majića,  Dragana Jerkovića  i svih ostalih, kako kod kuće tako  i u svijetu.

Mislimo da su oni kao i njihove kolege iz Zadra, Splita, Bjelovara ili Đakova, itekako zaslužni za razvoj mladih igrača i rezultate koje su postigli s odraslima. Stoga bi sportske asocijacije u Hrvatskoj uključujući i HOO, konačno trebale donijeti i usvojiti jasnu platformu za nagrađivanje trenera i vrhunskih sportaša.

Prema zaslugama, rekli bismo !

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije