Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva uoči početka prvenstva: želimo još bolji plasman!

Objavljeno prije

ŽNK Neretva

Dva tjedna prije početka prvoligaškog natjecanja predstavnici kluba Ante Markota (trener), njegov pomoćnik Duško Mijoč, kapetanica Veronika Terzić, sportski direktor Ante Boras i voditeljica marketinga Magdalena Kraljić, upoznali su novinare s prijeđenim pripremnim razdobljem i ciljevima u drugoj prvoligaškoj sezoni.

Novi trener Ante Markota, nekada poznati nogometaš, a danas trener, s optimizmom gleda na budućnost jednog od najmlađih sportskih kolektiva u Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Imamo sve uvjete za rad, pripremali smo se na više lokacija, a odlučili smo napraviti pravu ekipu. Zajedničkom poslu pristupili smo na suvremeniji način. Naš je cilj puna afirmacija mladih igračica jer vidim da je sve više zainteresiranih za ženski nogomet. Što se tiče priprema, držim da je igračicama potrebna ozbiljna tjelesna priprema kako bi se na tim temeljima gradilo sve ostalo. Moramo mijenjati i neke navike u igri, jer, mi ćemo preferirati napadački nogomet. Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica , pa smo tako u Podgorici s 3:0 pobijedili domaćina koji je nastao udruživanjem dva dotadašnja kluba, a potom smo kod kuće s 9:0 bili bolji od prvoligaša Marjana. U prvom kolu igramo s Agramom u Zagrebu, ali nećemo biti kompletni. No, bez obzira na to, ja se nadam povoljnom ishodu. Mislim da je veliko postignuće što su na pripreme U-19 reprezentacije Hrvatske pozvane naše tri igračice: Veronika Terzić, Ljiljana Čuljak i Helena Perić. Nadam se da će neke od igračica Neretve vrlo brzo moći i živjeti od nogometa, – zaključio je trener Markota.

Njegov pomoćnik Duško Mijoč smatra da svi koji rade u klubu doista i žive za Neretvu.

– Prošle godine smo u prvoj sezoni  zauzeli peto mjesto, a u drugoj sezoni očekujem bitku s Agramom i Splitom za bolje pozicije na ljestvici. Naš je cilj za godinu dvije osvojiti i prvo mjesto, odnosno Liga prvaka. Pomažu nas sponzori, naš predsjednik Ivica Mijoč, brojni sportski prijatelji, a i interes je sve veći. Želimo u novoj sezoni u gledalištu vidjeti više gledatelja, a mi im možemo obećati zanimljive predstave-rekao je nekada odličan vratar, a danas (i jučer) jedan od trenera Neretve.

Sigurno je da će Veronika  Terzić i u novoj sezoni pogađati protivničke mreže i dirigirati igrom. I ona nam je pohvalila način rada u klubu i potvrdila optimizam svojih trenera.

Sportski direktor Ante Boras bio je jasan:

– Naš predsjednik Ivica Mijoč čini strašno dobre stvari za naš klub, ali imamo mi još sponzora. Od sljedeće godina ulazimo i u proračun Grada Metkovića, pa će se lakše disati. Unaprijedili smo marketinški dio, tiskali smo nova članske iskaznice za sve utakmice, radimo stručno i ozbiljno s mlađim uzrastima (limačice, pionirke, kadetkinje), a pozivamo i djevojčice iz okruženja da nam se priključe. ŽNK Neretva, to je sigurno, ima sjajnu budućnost, – ustvrdio je Boras.

Treba reći da sastav za utakmicu 1.kola još nije poznat. Naime, Repeša i Kolovrat čekaju liječničke zahvate, vraća se Krndelj, što će biti s igračicom Govorko još se  ne zna. Iz Čapljine su došle Sara Musulin i Ana Bakalar, a iz Splita Ljiljana Čuljak.Otišle su Ana Kalamiza i Martina Bošković, a izvan stroja je Mirela čajić.

Iz prošle sezone tu su: Kešina, Herceg, Čubić, Žilić, Suton,Jurković, Mijoč, Tanović, Perić, i Terzić te još nekoliko igračica.

S kvalitetnim pristupom radu i učenju te s urođenim i pobjedničkim optimizmom, i mi se nadamo da će se „pozlatiti“ riječi trenera i igračica ŽNK Neretve.

Pero Jakić/Metkovic NEWs

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije