TRENER NERETVANCA O JUČERAŠNJEM DERBIJU

To su utakmice u kojima je jedino predvidljivo da je sve nepredvidljivo – rekao je Vučić te pohvalio sve aktere derbija

Objavljeno 5. ožujka 2017. u kategorijama: Metković, News, Nogomet, Sport.

NK Neretvanac, trener Damir Vučić

Nakon subotnjeg derbija između Neretve i Neretvanca, koji je završio 1:2 u korist gostiju iz Opuzena, razgovarali smo sa trenerom Neretvanca, Damirom Vučićem.

Možete nam izrazit prve dojmove nakon ovog susreta?

– Prije svega drago mi je da je ovo jedna sjajna utakmica, da su gledatelji mogli vidjet jedno uzbuđenje, ono zbog čega se dolazi na teren. A kad se pobjedi, posebno Neretva u utakmici što donosi posebnu emociju, posebnu tenziju, onda čovjek mora bit zadovoljan To su utakmice u kojima je jedino predvidljivo da je sve nepredvidljivo, tako i Neretvanac nosi tri boda iz Metkovića, zadovoljan i spreman za nove izazove.

Sa strane se moglo čak primjetiti da je utakmica bila malo oštrija, sa puno faulova?

– To je draž derbija. Nije lako igrat ovakve utakmice, igrači imaju drugačiji motiv u ovakvim utakmicama, što ne znači da će Neretva igrat u sljedećoj utakmici s ovom draži, niti će Neretvanac protiv Orkana igrat s ovom draži. Obično se to događa na ovakvim utakmicama i zato nogomet i je lijepa igra i zato je ovdje bio pun stadion što je za svaku pohvalu. Bez obzira na sve tenzije, ja čestitam akterima na ovakvoj nogometnoj predstavi.

Tko su po vama u vašim redovima bili najbolji pojedinci?

– Teško izdvojit pojedince na ovakvoj utakmici. Utakmicu su najviše obilježili Ante Mihaljević i Ante Sršen, koji su najviše davali toj igri kad su nam bili krizni ili teški momenti. Svi igrači su zaslužili više nego prolaznu ocijenu.

Da ste na mjestu novinara kojeg bi igrača proglasili igračem utakmice?

– Pošto ova utakmica ima posebnu tenziju, Metkovac Ante Sršen je prvi pik. Mada kažem, ne bi volio umanjiti doprinos bilo kojeg igrača jer su odigrali sjajno. To su igrači koji pomalo naginju profesionalizmu, koji slijede upute, – rekao je na kraju našeg razgovora trener Neretvanca, Damir Vučić.

Piše: Dalibor Čutura

Komentari