ŽENSKI NOGOMET

Razgovarali smo s Helenom Perić, sa 11 pogodaka prvom strijelkinjom ŽNK Neretve

Objavljeno 15. svibnja 2017. u kategorijama: Metković, News, Nogomet, Sport.

Helena Perić, ŽNK Neretva

Posljednjih dana, kada je o riječ sportu, fokus je na NK Neretvi i događanjima tehničke prirode dok je sami sport pao u drugi plan. Pored muškog nogometnog kluba u Metkoviću djeluje i Ženski nogometni klub Neretva, iza kojeg je prva sezona u 1. HNL za žene, u kojoj je kao debitant ostvario odličan rezultat, gdje tri kola prije kraja prvenstva pretendira među četiri najjača kluba u Hrvatskoj.

Tim povodom odlučili smo razgovarati s prvom strijelkinjom kluba, sa svojih 11 pogodaka Helena Perić privukla je našu pažnju. Kao pojačanje u Neretvu je došlo prije samog početka natjecanja u prvoj ligi, što se pokazalo punim pogotkom.

Prije svega Heleni čestitamo na tituli prve strijelkinje kluba, a kroz kratki razgovor ćemo našim čitateljima pokušati približiti život i jedne prvoligašice u Metkoviću. Pa evo Helena, reci nam, kad si počela trenirati nogomet, odnosno zašto si kao cura izabrala bas ovaj šport?

– Nogomet sam počela trenirati s 15 godina. Najprije, jako sam ga voljela igrati kao klinka i često sam dobivala pohvale od strane dečkih ili pak starijih osoba. Znate, daš gol, napraviš dobar dribling i to vam daje neku dozu samopouzdanja, nešto što te gura naprijed.

Kako si se snašla u ŽNK Neretvi, jesi zadovoljna svojim nastupima i rezultatima ekipe?

– Mislim da možemo biti zadovoljni trenutnim stanjem na tablici. Prvu dio sezone smo odradili vrhunski, dok smo u drugom psihološki pali. Odlazak glavnog trenera, ali i dosta ozljeda je sigurno utjecala na nas. Važno je da smo ponovo uhvatili ritam, glave su se ohladile i spremni smo za nove pobjede.

Od postanka ŽNK Neretve dosta cura je prošlo reprezentativne selekcije, očekuješ li i ti poziv selektora Božidara Miletića?

– Što se tiče poziva mislim da ga sa svojim nastupima i rezultatima mogu očekivati, ali to ne bi bilo tako da nije bilo moje ekipe koja mi je u tome puno pomogla. Sigurno bi mi dao razlog više za treniranje, a isto tako i ako ga ne dobijem ne bi me pokolebalo da se nastavim dalje truditi.

Tko je tvoj nogometni idol?

– Nogometni uzor mi je Lionel Messi zato što ne misli na sebe nego na ekipu, ne odustaje i primjer je svim mladim igračima koji žele biti na nogometnim terenima.

I za kraj, poruka mladim igračima u klubu i navijačima Neretve?

– Mladim igračima bih poručila da ne odustaju, uvijek je bilo i bit će teških dana, ali treba stisnut zube i nastavit dalje, uz puno znoja i truda sve će doći. Navijačima mogu reći da nas i dalje bodre i prate kao i prije, bilo nam lako ili teško, sigurno su nam motiv više.

Helena hvala na razgovoru i želimo vam, kako tebi tako i klubu puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Komentari