1. HNL ZA ŽENE

Nogometašice Neretve uvjerljive protiv Pregrade

Objavljeno 8. svibnja 2017. u kategorijama: Metković, News, Nogomet, Sport.

ŽNK Neretva, cover

U nedjelju su nogometašice ŽNK Neretve na igralištu Iza Vage ugostile ekipu Pregrade iz Pregrade, maloga mjesta u Hrvatskom zagorju, predvođene legendarnom Macom Maradonom.

Od početka utakmice igračice trenera Radića nametnule su žestok tempo vršeći pritisak na gostujuću obranu, koja je dugim loptama uposljavala Petru Glavač, svoju najbolju strijelkinju, ali obrana na čelu sa Jelenom Kešinom neutralizirala je sve pokušaje gostiju. Prilike pred Hajrom Đozo redaju se u svakom napadu, a u 18-toj minuti Mara Herceg šalje loptu u mrežu za 1:0. Do kraja poluvremena najboljia domaća strijelkinja, Helena Perić, postiže pogodak za 2:0.

U drugom poluvremenu Neretvanke ubacuju u veću brzinu i već na samom početku Glorija Šimunović pogađa za 3:0. Gošće su zbijene u svoj 16-terac, a Veronika Terzić udarcem sa 25 metara postavlja konačnih 4:0, rezultat koji je mogao biti i puno veći.

Ovo je potvrda odličnog rada cura i trenera Josipa Radića koji radi ozljede jučer nije mogao računati na svoju ponajbolju igračicu Mateju Žilić, kao i dokaz da otpor ekipi Splita do 75. minute nije slučajnost. Ovom pobjedom Neretvine igračice osigurale su cilj sa početka sezone, a to je opstanak u društvu najboljih. U nastavku prvenstva će moći rasterećene odigrati sljedeće utakmice do kojih će se nadamo se oporaviti Tanović, Repeša i Žilić, kojima želimo brz oporavak i povratak na teren.

Pripremio. A. Boras

Komentari