Ostanimo u kontaktu

DRUGI TJEDAN PRIPREMA

NK Neretva u subotu igra s GOŠK-om iz Gabele

Objavljeno prije

U NK Neretvi marljivo rade kako bi momčad što spremnije dočekala početak natjecanja u 3. HNL jug.

U drugom tjednu priprema sve se odvija na uobičajen način, upravo onako kako je trener Goran Galov i najavio prije desetak dana. Svi klupski čimbenici rade svoj dio posla, pa će sudeći i prema tomu, pripreme biti uspješne.

Što se tiče trenutačnog stanja, oslikao ga je trener.

-Nema posebnih novosti, radimo prema zacrtanom planu i nadam se da ćemo ostvariti sve naše ciljeve. Do početka natjecanja ima dosta vremena, ali isto tako znamo da će i to vrijeme brzo isteći.

Odigrali smo jednu dobru utakmicu s GOŠK-om u Dubrovniku i pobijedili s 3:2, golovima Erjauca, Ajkunića i mladog Marušića.

U dva dijela nastupile su dvije ekipe, s tim da su priliku dobili svi igrači.

Ponovit ću da smo u rad uključili i veći broj naših juniora, koji se snalaze i kvalitetno rade boreći se za mjesto u momčadi. Čeka nas utakmica s Neumom u Neumu, te u subotu s GOŠK-om iz Gabele u Metkoviću, a onda i ostali susreti u pripremnom razdoblju-.

Treba reći da da su novi igrači (već smo ih spominjali) Crnov i Pehar, ali i Ivor Krešić, svi iz Zrinjskog. Crnov je i ranije igrao za Neretvu, a Krešić je na posudbi.

Iskusni Frane Jerković nikako ne može uskladiti sve svoje radne obveze pa za sada ne trenira, ali vodi U-10 NK Neretve. Prema našem mišljenju , bila bi prava stvar njegov povratak treninzima.

KAKO DALJE?

ŽNK Neretva se neće žaliti zbog prekida utakmice s Lepoglavom

Objavljeno prije

Autor

U jednom dnevnom listu osvanula je vijest o prekidu utakmice 1. HNLŽ između Lepoglave i Neretve iz Metkovića, u 31.minuti i kod rezultata 1:1.

Utakmica je prekinuta zbog odluka delegata i sutkinje odmah na početku susreta da dvije igračice Neretve nemaju pravo nastupa zbog neimanja specijalističkih liječničkih pregleda te je Neretva započela utakmicu s devet igračica i ubrzo nakon početka povela s o:1 pogotkom Milinović.

Potom su se filmskom brzinom redali događaji, od poravnanja domaćih na 1:1 nakon sumnjivog penala, do napuštanja terena još tri igračice Neretve što je značilo i kraj utakmice, sve prema nogometnim pravilima.

E, sada je pitanje svih pitanja zbog čega je došlo do te situacije i koje će moguće posljedice uslijediti za Neretvu.

Prema pravilima HNS-a, moglo bi se dogoditi da utakmica bude registrirana s 3:0 u korist Lepoglave, a moguće je i oduzimenje bodova, od 1 do 6 na štetu Neretve. Međutim, član Uprave ŽNK Neretva Mario Galov nam je rekao da se oduzimanje bodova odnosi na druge situacije na nogometnim terenima, te da ne očekuje drastične sankcije niti se klub želi žaliti komisji HNS-a.

Što se tiče liječničkih pregleda, on tvrdi da su mlađe igračice imale liječničke preglede, a jedna nije imala navršenih 16 godina te je u tekućoj godini morala imati specijalistički pregled kojega treba ovjeriti Županijski nogometni savez, međutim toga nije bilo.

Galov nam je izjavio da je uprava Neretve raspravljala o svim događanjima, ali se ne želi oglašavati u javnosti, prije svega zbog zaštite mladih igračica. Osnovni je cilj nastaviti raditi i igrati u miru te čekati novu utakmicu sljedeće nedjelje s Katarinom Zrinski.

Na pitanje što će biti dogoditi li se oduzimanje bodova ili u nekom slučaju porazi do kraja igranja u Ligi za ostanak, Mario Galov nam je priopćio da će Neretva do kraja i sportski odigrati sve utakmice, a nakon svega odlučit će se kako dalje, pa makar se krenulo od početka. Istaknuo je da Neretva ima potencijala za prvoligaško natjecanje, bez obzira na brojne probleme na koje kao klub nailaze.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije