Ostanimo u kontaktu

NOVI PORAZ

NK Neretva se vraća bez bodova s gostovanja u Ivanbegovini

Objavljeno prije

Neretva u nastavku prvenstva 3.HNL Jug opet nije došla do bodova. Izgubila je na gostovanju i Ivanbegovini od domaćeg Kamena s 3:2, iako je prva došla u vodstvo. Pogodak za metkovsku radost polučio je Domagoj Kuran koji je tako okrunio više nego ravnopravnu igru svoje momčadi.

E, onda su domaći poravnali na 1:1 i poveli s 2:1, a strijelac Kuran je zbog drugog žutog kartona morao „pod tuševe“. I unatoč manjku jednog igrača na terenu Neretva se nije predavala, čak je i napadala, a kao plod takve otvorene igre bilo je poravnanje Adela Ajkunića za 2:2.

Ipak, nakon jednog gotovo bezopasnog napada (je li bilo zaleđe) Kamen je 8 minuta prije kraja postigao treći gol za pobjedu i 3 boda.

Čini se da suci nisu baš bili na razini svojih profesionalnih zadaća jer je pomoćni sudac kod vodstva Neretve 0:1 zaustavio napad mladog Čupića zbog navodnog zaleđa.

No, kako su i porazi dio igre, evo što je rekao trener Neretve Goran Galov:

– Nemam ništa  za zamjeriti svojim igračima koji su se trudili i koji su nastojali doći do makar jednog boda. Razgovarali smo nakon utakmice i zaključili da moramo misliti na sljedeću utakmicu, onu protiv Splita, u Metkoviću, a iz ovog poraza izvući poučke.

UDRUGA LAĐARA NERETVE OBRAZLOŽILA ODLUKU

Ekipe UL Stablina i UL Zagreb su ispod mosta na Čeveljuši bile u paralelnim pozicijama

Objavljeno prije

Udruga lađara Neretve obrazložila svoju odluku o podjeli prvog mjesta između ekipa UL Stablina i UL Zagreb, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 08. kolovoza 2020. godine, nakon pristizanja lađa na cilj Maratona lađa u Pločama, ekipa Udruge lađara Stablina podnijela je žalbu na odluku suca da se da prednost ekipi UL Stabline pri prolasku ispod mosta na Čeveljuši, gdje su dvije ekipe – ekipa UL Stabline i ekipa UL Zagreb bile u paralelnim pozicijama te zbog toga i na ukupni poredak.

Odmah je Sudačka organizacija pregledala snimke te secirala iste zbog potpune izjednačenosti ekipa te je utvrđeno da je pogrešno dana prednost prolaska UL Zagreb (a time i ekipa UL Zagreb stavljena u poziciju prve lađe, ispred UL Stabline) obzirom da u slučaju izjednačenih ekipa, prednost prolaska na strani ekipe koja je desno pozicionirana (gledajući iz smjera izvora rijeke Neretve prema ušću). Kako se zbog takve situacije ekipa UL Stabline stavila u presudni nepovoljni položaj na lokaciji gdje kasnije pretjecanje praktički nije moguće (zbog uskog kanala), odnosno čime je praktički odlučen pobjednik (koji je do tog trenutka, kao i tijekom cijele utrke i izjednačene bitke ove dvije ekipe bio neizvjestan kao nikada dosada). Nakon kratke konzultacije, Sudačka organizacija UL Neretve je odlučila da se podijeli prvo mjesto između UL Zagreb i UL Stablina uz dodjele svih odličja i nagrada za prvo mjesto obama ekipama kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila.

Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu.

Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi UL Zagreb koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije