Ostanimo u kontaktu

NOVI PORAZ

NK Neretva se vraća bez bodova s gostovanja u Ivanbegovini

Objavljeno prije

Neretva u nastavku prvenstva 3.HNL Jug opet nije došla do bodova. Izgubila je na gostovanju i Ivanbegovini od domaćeg Kamena s 3:2, iako je prva došla u vodstvo. Pogodak za metkovsku radost polučio je Domagoj Kuran koji je tako okrunio više nego ravnopravnu igru svoje momčadi.

E, onda su domaći poravnali na 1:1 i poveli s 2:1, a strijelac Kuran je zbog drugog žutog kartona morao „pod tuševe“. I unatoč manjku jednog igrača na terenu Neretva se nije predavala, čak je i napadala, a kao plod takve otvorene igre bilo je poravnanje Adela Ajkunića za 2:2.

Ipak, nakon jednog gotovo bezopasnog napada (je li bilo zaleđe) Kamen je 8 minuta prije kraja postigao treći gol za pobjedu i 3 boda.

Čini se da suci nisu baš bili na razini svojih profesionalnih zadaća jer je pomoćni sudac kod vodstva Neretve 0:1 zaustavio napad mladog Čupića zbog navodnog zaleđa.

No, kako su i porazi dio igre, evo što je rekao trener Neretve Goran Galov:

– Nemam ništa  za zamjeriti svojim igračima koji su se trudili i koji su nastojali doći do makar jednog boda. Razgovarali smo nakon utakmice i zaključili da moramo misliti na sljedeću utakmicu, onu protiv Splita, u Metkoviću, a iz ovog poraza izvući poučke.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije