Ostanimo u kontaktu

'KORONASPAS'

NK Neretva ostaje član 3.HNL Jug

Objavljeno prije

Zbog pandemije koronavirusa sportaši već dva mjeseca miruju. Mnogi veliki klubovi umanjili su primanja svojim igračima, a države pomažu sredstvima za plaće namještenika, odnosno trenera, pa i igrača u Hrvatskoj koji se smatraju samostalnim obrtnicima.

Sportski savezi donosili su i donose brojne odluke, pa tako i HNS.

Nakon Prve i Druge nogometne lige na red je došla i 3.HNL te niže lige.

Što se Treće lige Jug tiče, a čiji su članovi NK Neretva, NK Neretvanac i NK Jadran LP Ploče, donesena je odluka o završetku prvenstva koje je prekinuto u ožujku. Priznat je poredak klubova zbog odigravanja kvalifikacija za ulazak u drugu ligu, nitko neće ispasti, a sljedeće sezone 3.HNL Jug imati će 18, umjesto 16 klubova.

Tek sada je razvidno da će NK Neretva koja je do prekida natjecanja držala posljednje, 16. mjesto sa skromnih 11 bodova, i sljedeće sezone biti u tom stupnju natjecanja, dok je Jadran zadržao 3.mjesto s 29 bodova, a Neretvanac 12. mjesto s 22 boda.

U ožujku je prekinuto i natjecanje u Županijskim ligama, pa tako i u Prvoj ligi DNŽ. Kako ni u tom stupnju neće biti nastavka natjecanja, ONK Metković je zadržao treće mjesto s 23 boda, Gusar je četvrti s 20, a Maestral deseti s 12 bodova. Prvo mjesto pripalo je Orebiću.

S leđa članova uprava i igrača tako je skinuta velika nepoznanica, pa im nakon svega preostaje stvaranje planova za sljedeću natjecateljsku sezonu. Prije svega potrebno je ustabiliti materijalno stanje i poslovanje, slagati momčad, i trasirati putove budućeg razvoja.

Uz sve uspjehe u svojoj povijesti NK Neretva u posljednje je vrijeme imala nekoliko ozbiljnih posrtanja. Prvo je 2017. godine završila u stečaju pa je brisana iz registra sportskih udruga. U srpnju iste godine održana je izborna skuppština na kojoj je izabrana uprava Nove Neretve. Igrajući u Županijskoj ligi osvojila je prvo mjesto i ušla u 3.HNL. U drugoj sezoni u tom stupnju nije postizala očekivane rezultate pa je zapela na posljednjem mjestu. Tijekom prošle godine nije u cijelosti obilježena 100-ta obljetnica klupskog nogometa u Metkoviću, a ove godine zaprijetio je koronavirus.

Vjerujemo da će uprava i svi koji mogu pomoći, pronaći načine za održanje kluba i nogometne tradicije u Metkoviću s jasnom vizijom za budućnost, kako za odgoj mladih, tako i za dobre rezultate seniorske momčadi.

POSLJEDICE PANDEMIJE

Prekinuto natjecanje i u Prvoj boćarskoj ligi

Objavljeno prije

Autor

Nakon donošenja novih epidemioloških mjera prije nekoliko dana a koje se odnose na razna okupljanja pa tako i na sportska, uslijedile su odluke sportskih saveza u našoj zemlji o prekidu natjecanja u određenim rangovima, osim natjecanja vrhunskih sportaša I. II. i III. kategorije u individualnim sportovima, za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji.

Kako je ta odluka uključivala nastavak natjecanja samo u najvišem rangu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim sportovima smatralo se da i boćarski prvoligaši imaju to pravo.

Stoga su prošloga vikenda odigrali utakmice 5. kola Prve boćarske lige.

Međutim, stiglo je novo tumačenje Ministarstva turizma i sporta prema kojemu je boćanje pojedinačni sport pa je Izvršni odbor HBS-a odlučio prekinuti (obustaviti) sva natjecanja u svojoj nadležnosti. Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljnija prvenstvo prvoligaša u boćanju moglo bi se nastaviti tek 15.siječnja 2021.godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije