Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

TREĆA JEDINSTVENA NOGOMETNA LIGA

NK Neretva mora ispuniti brojne uvjete da bi mogla igrati u 3. HNL

Objavljeno prije

Hrvatski nogometni savez izdaje klubovima u Hrvatskoj 5 vrsta licenci kako bi mogli igrati u određenom stupnju natjecanja kod kuće i u Europi, pa tako izdaje licence i za klubove koji bi željeli ili koji će postati članovima Treće (jedinstvene) nogometne lige Hrvatske čiji je start najavljen za sezonu 2022./21.

Klubovi koji imaju ambicije zaigrati u tom novom stupnju natjecanja  moraju ispunjavati određene uvjete iz sportsko-infrastrukturnih , do administrativnih , stručnih, pravnih i financijskih kriterija.

Svaki klub-tražitelj mora HNS-u dostaviti zamolbu. Cijeli postupak počinje 31.prosinca ove godine dostavljanjem dokumentacije klubovima i završava 31.svibnja 2023. dostavljanjem konačnih odluka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga se sa zanimanjem očekuju imena klubova iz sadašnje 3. HNL jug koji će zatražiti licenciranje, pa se tako sa zanimanjem očekuje hoće li i Neretva zatražiti potrebne licence.

Evo što  (ukratko) treba imati jedan klub ili koje uvjete mora ispuniti želi li steći odgovarajuću licencu za natjecanje u 3.HNL.

Mora imati 5 mlađih natjecateljskih uzrasta prema dobi : početnici, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori.

Klub mora imati najmanje 100 registriranih igrača mlađih uzrasta koji se natječu, treba imati procjenu o sigurnosti na stadionu a sam stadion mora biti na području grada ili općine iz koje je klub, zatim 300 sjedalica s naslonom i od toga 100 natkrivenih. Klub mora osigurati razglas i semafor, te pravila o ponašanju na stadionu.

Potrebni su i sanitarni uređaji za gledatelje, jarboli, zaštitne kabine, 4 svlačionice od najmanje 25 metara četvornih svaka, kupaonice, poligon za obuku igrača, dva pokretna gola (vrata) 15 lopti po svakoj momčadi unutar kluba, pomoćni teren, prostor za delegata, doping kontrolu, suce i sutkinje.

U organizacijsko-funkcionalnom smislu svaki klub mora imati tajništvo, direktora, osobu odgovornu za vođenje financija , voditelja mlađih uzrasta s licencom, sportskog direktora u ugovornom odnosu, najmanje dva trenera za mlađe uzraste, najmanje jednog liječnika pod ugovorom, najmanje jednog fizioterapeuta i dovoljan broj redara.

Prema uvjetima koji se traže čini se da će uprave klubova imati pune ruke posla kako bi se domogle licence. Ne treba ni govoriti o potrebi namicanja sve veće količine sredstava, pronalaženju stručnih trenera, voditelja financija i drugih stručnih osoba u klubovima. I sve to u vrijeme dok SAD i Europu trese ekonomska kriza, a koju osjećaju i male zemlje poput Hrvatske, pa tako i sportski klubovi u svim sportskim granama.

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva započela s pripremama za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Autor

U utorak, 18.siječnja trener ŽNK Neretva, Duško Mijoč okupio je 14 igračica, i one iskusnije i one mlađe na koje računa u nastavku prvoligaškog natjecanja.

Na „prozivci“ nije bilo iskusne i odlične igračice Marije Herceg (zbog posla), ali će se jedna od najboljih igračica u povijesti kluba uskoro staviti na raspolaganje klubu i koja će zaigrati u proljetnom dijelu prvenstvu.

Od najavljivanih novih imena u klupskom pogonu, sve radi očuvanja prvoligaškog statusa, za sada nema posebnih vijesti, osim vijesti da će klupske boje Neretve u nastavku prvenstva braniti i Jadranka Bogdanović (nekada Govorko), koja je bila članica U-17 hrvatske reprezentacije .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon završetka školovanja vratila se u klub i vratarka Maja Ćelić.

O tomu hoće li biti još pojačanja za ŽNK Neretva u nastojanjima očuvanja statusa prvoligaša, doznavat ćemo tijekom prijelaznog roka koji je počeo u utorak.

Prema riječima trenera Mijoča, Neretva je dobila poziv za odigravanje prijateljske utakmice u Trebinju protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok je druga utakmica dogovorena s ŽNK Hajduk Split u kojemu igra nekoliko bivših igračica Neretve, 19. veljače, u Splitu.

S radom su započele i igračice Neretve mlađih uzrasta koje i u nastavku natjecanja očekuju pozitivne ishode na svim utakmicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije