Ostanimo u kontaktu

ZANIMLJIV SPORTSKI VIKEND

NK Neretva i ONK Metković kod kuće, ŽNK Neretva u Osijeku

Objavljeno prije

Sljedećega vikenda nastavljaju se nogometna natjecanja u kojima sudjeluju i nogometni klubovi iz Metkovića.

Tako NK Neretva u 3. HNL Jug  na 14. mjestu sa samo pet bodova dočekuje u nedjelju na svom terenu momčad Primorca iz Biograda.

Prvo, zašto se igra u nedjelju. Zato što je u petak svadba, odnosno ženidba igrača Neretve Eduarda Raguža, pa će zacijelo svi igrači sudjelovati u slavlju, a bilo bi možda malo problematično ukoliko bi nakon vesele noći u zaigrali u subotu poslije podne. Primorac je još ranije pristao na odgodu pa tu nema nikakvih problema.

Međutim, Neretva ne stoji dobro na ljestvici, u osam kola osvojiti samo 5 bodova nije dobar učinak. Činjenica da su u nekoliko susreta igrači Neretve igrali dobro i bili nadomak pozitivnog ishoda, ne umanjuje ozbiljnost trenutka.

Trener Neretve Goran Galov u svezi s novim izazovom kaže:

-U nedjelju nas zanima samo pobjeda, koju ćemo, nadam se i ostvariti. Moramo poboljšati koncentraciju u igri, ne smijemo više propuštati prigode, a uz to svi igrači moraju dati svoj maksimum. Mi smo i u Dubrovniku trebali slaviti s najmanje dva pogotka razlike, a izgubili smo u nadoknadi vremena. Igrači su svjesni situacije, radili su i rade više nego dobro pa se nadam da će nam se otvoriti i da ćemo upisati tri boda koji bi nam značili veću sigurnost i stabilnost. Primorac je momčad koja teži nadigravanju pa se s njima može igrati. Uglavnom, u nedjelju očekujemo uspjeh – rekao je Galov.

Kad je riječ o neretvanskim klubovima, Neretvanac u nedjelju ugošćuje momčad Uskoka. Opuzencima s novim trenerom Goranom Proletom, treba pobjeda, možda više nego ikad.

Jadran LP odlazi Zagori u Unešić, ali bez trenera Prolete koji je preuzeo Neretvanca.

ONK Metković na svom terenu želi do bodova u srazu sa Župom dubrovačkom. Župa je osma s četiri boda, Metković četvrti sa 7 bodova. Uzme li se u obzir ta činjenica, ali i dobra forma Metkovaca, pobjeda bi trebala pripasti domaćem sastavu. U Županijskoj ligi vodeći je Orebić sa 10 bodova. Maestral iz Krvavca gost je Sokola, dok će Gusar iz Komina na svom terenu odmjeriti snage s Hajdukom 1932.

Sjajne nogometašice Neretve nakon tri kola imaju tri pobjede i devet bodova, a u nedjelju ih čeka derbi s Osijekom u Osijeku i ekipom koja također ima tri pobjede.

Spomenimo da vodeći Split, drugi Osijek i treća Neretva imaju po devet bodova te da je Neretva najugodnije iznenađenje prvenstva. Kako Osijek ipak ove sezone nije tako snažan kao prethodnih, uz veliko zalaganje i određene taktičke varijante trenera Markote, Neretva bi mogla do jednog boda. To su dakako želje, ali je teško tvrditi hoće li tako i biti.

ŽNK NERETVA ČEKA ODGOVORE

Još se točno ne zna hoće li ih biti četiri ili deset do kraja prvenstva

Objavljeno prije

Iako su tijela HNS-a odlučila nastaviti prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi za žene, pa se sukladno tomu nogometašice Neretve marljivo pripremaju za nastavak natjecanja, još se točno ne zna koliko će Neretva odigrati utakmica, hoće li ih biti četiri ili 10, hoće li igrati u  doigravanju za prvaka ili u ligi za ostanak…

Uprava kluba u subotu je HNS-u uputila nekoliko prijedloga (a i ostali klubovi) na koje će dobiti odgovore tek početkom sljedećega tjedna.

Naime, nemaju svi klubovi jednaka mišljenja tko će i kada i s kim igrati, pa je vrlo teško ulaziti u bilo kakve analize što će biti , ako i kada bude.

Do tada vrijedi spomenuti da se igračice Neretve marljivije nego ikada spremaju za novi izlazak na terene i za nove susrete s kolegicama iz drugih klubova.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije