Ostanimo u kontaktu

ČESTITAMO!

NK Maestral iz Krvavca se vratio u Prvu županijsku ligu

Objavljeno prije

NK Maestral iz Krvavca maestralno  je završio sezonu u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, pobjedom  4:0 na igralištu ONK Metkovića nad najvećim konkurentom za naslov prvaka, momčadi Faraona iz Trpnja. Bio je to znak za slavlje nogometaša Maestrala predvođenih neumornim kapetanom Davidom Buljubašićem, trenerom Stipom Nikolićem i predsjednikom kluba Veljkom Rakićem. Naravno, bili su nazočni i ostali članovi uprave i vjerni navijači, inače poznati po ljubavi prema svome klubu.

I da ne duljimo, Maestral se nakon godinu dana vratio u Prvu županijsku ligu gdje mu je i mjesto i gdje je godinama boravio njegujući kvalitetan nogomet i zdrave sportske odnose. Prošle je godine klub iz Krvavca stjecajem okolnosti dospio u niži stupanj natjecanja, a glavni je razlog tomu bila odluka Županijskog saveza za oduzimanje bodova uz obrazloženje da igrači Maestrala nisu doputovali na Lastovo, iako je stvarni razlog bio problem oko prijevoza (autobus). Bilo kako bilo, Krvavčani su se vratili, a to je vrlo dobra vijest za sve na području Županije koji vole ili se bave nogometom.

Osvojili su prvo mjesto,pa će od jeseni odmjeravati snage i sposobnosti s Metkovićem, Župom dubrovačkom, Orebićem i drugima.

Nemale zasluge za uspjeh ima i predsjednik kluba Veljko Rakić koji nam je rekao:

– Ostvarili smo naš cilj i nadamo se da ćemo opet vrlo uspješno nastupati u Prvoj županijskoj ligi. Najveće zasluge svakako pripadaju igračima, a imamo ih dvadesetak, treneru Nikoliću, Mariu Rakiću, Ivanu Ćendi koji radi s mladima, načelniku općine Kula Norinska Nikoli Krstičeviću, Ivici Vučkoviću, Nikoli Vučkoviću koji je 40 godina u klubu, najvećem navijaču Nikoli Ujduru i svima ostalima.

Naše su ambicije postati stabilan županijski prvoligaš te poboljšanje uvjeta za rad.

Mogu vam reći da je naše igralište preuređeno, zasijana je trava i uređen okoliš, tako da će biti spremno za natjecanje. Postavit ćemo i dva reflektora, a u narančasto ćemo obojiti 132 sjedalice jer je to naša tradicionalna boja.

Što se tiče igračkog kadra za novu sezonu mogu reći da imamo 19 igrača, a da će biti odlazaka i dolazaka to ne tajimo. Spremamo se proslaviti 40 godina od osnutka Maestrala (i 30 godina KUD-a Bagalović) i zahvaliti svima koji su sudjelovali u osnivanju i u razvoju nogometa u Krvavcu, – istaknuo je Rakić.

Zamolio je da prenesemo zahvale sponzorima bez kojih klub ne bi mogao egzistirati, tvrtkama (obrtima) „Putnik“, „Bravostroj“,“Villa Neretva“, „Žabac“, „Lujo Auto“, „Boje i lakovi“ i svima koji su pomagali i koji će pomagati.

NK NERETVA

Goran Galov: ‘Ja sam rekao igračima da odlazim’

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve su od mogućih 27 bodova u devet kola 3. HNL osvojili pet bodova, a u nedjelju su na svom terenu poraženi od NK Primorac iz Biograda s 1:3!

Na ljestvici je metkovski trećeligaš zadnji jer je Neretvu nakon pobjede od 3:0 u susretu s Uskokom preskočio Neretvanac.

Inače, ne pamti se tako katastrofalan start ligaša iz Metkovića u prvenstvu, u kojemu godinama sudjeluju, zanemarujući sezonu u Prvoj županijskoj ligi.

Kako Neretva nije neki tek osnovani klub već klub koji kani obilježiti 100 godina postojanja i koji u toj dugoj povijesti ima svoje simpatizere, generacije igrača, trenera i članova uprave, red je da se nešto više napiše i o odlasku Gorana Galova s mjesta trenera prve momčadi.

Naime, nakon završetka utakmice s Primorcem iz Biograda, na fb profilu pojavila se vijest kojom uprava Neretve obaviještava javnost da je prekinuta suradnja s trenerom Goranom Galovom, te mu uprava zahvaljuje na radu i suradnji.

Nije jasno naglašeno je li uprava dala otkaz Galovu ili je Neretvin trener sam odstupio.

Evo što nam je u razgovoru u ponedjeljak rekao Goran Galov:

– Nakon poraza od Primorca došao sam u svlačionicu i rekao igračima da se mičem, da odlazim. Čini mi se da je uprava bila iznenađena tim mojim potezom, ali ja ću naglasiti da sam otišao sam, svojom voljom i da ostajem na dispoziciji mojoj Neretvi na bilo kojem mjestu i za bilo koje zadaće. Držim da sam napravio sve što sam mogao u interesu kluba, znam da nam nedostaju bodovi i da stanje nakon devet kola nije dobro, te da se nitko nije nadao da ćemo izgubiti u susretu s Primorcem – kazao je već bivši trener Neretve.

Na naše pitanje tko je onda kriv što Neretva ima samo pet bodova, je li to on, uprava ili igrači, odgovorio je ovako:

– Svatko snosi dio svoje krivnje, ja kao trener, uprava i igrači. Nismo momčad ojačali s nekolicinom potrebnih igrača za određena mjesta u momčadi, ali ja ipak najveći dio krivice preuzimam na sebe. Posebno sam nezadovoljan atmosferom oko kluba koja je vrlo loša. Stalno se postavlja pitanje odakle su igrači, je li trener pravi i slična. Ako sam ja problem, onda molim sve koji pričaju neka se jave, dođu i rade za Neretvu i u Neretvi. Nije taj klub vlasništvo Gorana Galova ili Damira Jerkovića ili ne znam čije vlasništvo. Neretva je institucija za koju vrijedi igrati i voditi je. Na Neretvi se lome i neke političke konotacije s čime se ne slažem jer nije rješenje rušiti klub i instituciju poput Neretve – pomalo rezignirano rekao je Galov.

Pitali smo bivšeg trenera kako dalje, što će biti s Neretvom?

Vjerujem da će se momčad nekako izvući s posljednjeg mjesta na ljestvici. Treba učiniti napore da se osvoje bodovi i stanje popravi, a onda u polusezoni pokušati se pojačati i na proljeće ostvariti bolje rezultate. Osobno sam razočaran stanjem oko kluba i prozivkama (povicima) iz gledališta. Što se mene tiče, još s upravom nisam ništa dogovorio, ali ostajem u Neretvi u kojoj ću, nadam se, imati priliku raditi s mladima.

Tako to biva. Goran Galov je u Neretvi prije nekoliko godina naslijedio Marija Gujinovića. Četvrtu sezonu (ne u cijelosti) vodio je Neretvu. Neretva je pod njegovim vodstvom imala i uspona i padova, dobrih i vrlo dobrih predstava. Prvak je Županijske lige, ako ništa drugo. Ova jesen pokvarila je dojam, standarde i stanje. Otišao je svojom voljom!

Kako će se provesti sljedeći trener ne znamo, a ne znamo mu ni ime. Znamo jedino da će morati zasukati rukave kako bi zajedno s igračima pokrenuo motore skoro potonulog prvenstevnog broda.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije