Ostanimo u kontaktu

LAĐARSKA UTRKA GRADA ZAGREBA

Neretvanski lađari već tradicionalno veslali na Jarunu

Objavljeno prije

Neretvanski lađari veslali na Jarunu

Foto: Zagreb.hr

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba jučer je na Jarunu održana utrka neretvanskih lađa. Utrka se održala na stazi jezera Jarun u duljini 9,6 kilometara do zagrebačke Arene i natrag, a u njoj se natjecalo 14 ponajboljih lađarskih posada s tradicionalnog Maratona lađara na Neretvi.

To su redom: SU Argo Bjelovar, Udruga lađara Sisak, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Bjelovar, HKUD “VLADIMIR NAZOR” Sombor, Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Udruga lađara Gusari Komin , Peračko blato, UL “Gospa Karmelska” Krvavac, Lađari Opuzen, UL “Stablina”, Južnjak Ploče, Veterani 4. gardijske brigade, Domagojevi gusari Vid te Sv. Ilija Metković.

Utrka, koju je oduševila mnoštvo okupljenih Zagrepčana, bila je dio bogatog programa u kojem su između ostalog svi zaintersirani mogli okušati svoje umijeće u veslanju lađom, a nakon utrke organizirano je i dobrovoljno darivanje krvi čime je započelo obilježavanje Svjetskog dana darivanja krvi. Prema riječima gradonačelinka Zagreba, Milana Bandića i predsjednika Udruge lađara Neretve, Dalibora Obradovića, koji su otvorili ovu utrku, za ovaj projekt su najzaslužniji Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu.

Oduševljeni posjetitelji i organizatori se nadaju kako će ova utrka postati tradicionalna, a mi im svakako to želimo jer je teško naći bolju promociju ne samo ovog kulturno-sportskog blaga nego i naše Doline.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U tijeku su aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt Zdrav za 5 kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

PU Dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
ARH-G GOLUŽA – Uskrsna čestitka

Najčitanije