Ostanimo u kontaktu

Hat-trick Rake

Neretva uvjerljivo i očekivano do bodova u Benkovcu

Objavljeno prije

SportNOGOMET

3. HNL JUG

Rezultati 25.kola odigranog 27.4.2013

VELEBIT – NERETVA 0:6
JADRAN LP Ploče – NERETVANAC 3:1
HRVACE – OMIŠ 2:1
USKOK – JADRAN(KS) 4:0
VAL – PRIMORAC(B) 0:0
ZAGORA – ZMAJ(B) 3:0
KAMEN – KONAVLJANIN 3:0
GOŠK (Dubrovnik) – ZMAJ (Makarska) 1:0

Neretva nastavlja sa nizom pobjeda, jučer su sa uvjerljivim rezultatom 6:0 savladali Velebit i očekivano došli do bodova u Benkovcu.
U Neretvanskom ogledu Pločani bolji od Opuzenaca uz dva jedanaesterca koja je realizirao Danijel Dabić.
Nastavlja se bitka za ostanak pet kola do kraja i petnaest bodova je u igri za očuvanje trećeligaškog statusa.
Iduće 26.kolo Neretva dočekuje gospare Gošk iz Dubrovnika, Neretvanac na Podvornici Uskok iz Klisa, a Jadran luka Ploče putuje na Korčulu protiv Zmaja u Blatu.

 

STATISTIKA

NK VELEBIT – NK NERETVA 0:6 (0:2)

Benkovac, Gradski stadion. Gledatelja 70.
Sudac Drago Mikulić (Split)
Strijelci: 0:1 Borzić (13′), 0:2 Rako (36′), 0:3 Rako (50′), 0:4 Milinković (51′), 0:5 Rako (72′), 0:6 Petrović (77′)
Igrač utakmice Josip Rako (Neretva)

NK VELEBIT: Juko, Anić, Žilić, Katuša, Raspović, Ljutić, Rakić, Zubčić (od 65' Nimčević), Bačić, Rančić (od 80' A.Zubčić), Rukavina (od 72' Lupić)
NK NERETVA: Buzov, Radnić, T.Dodig (od 70' D.Kuran), Ajduković, Borzić, Brajković, Čačić, Čelić (od 40' Petrović), Milinković, Rako, Vrnoga (od 65' Miličević). Trener Damir Borovac.

 

NK JADRAN LUKA PLOČE – NK NERETVANAC 3:1 (2:0)

Ploče, igralište Jadrana. Gledatelja 600.
Sudac Zlatan Klarić (Split)
Crveni karton: Ivan Kvesić (Neretvanac) u 47′.
Strijelci: 1:0 Parać (2′), 2:0 Dabić (8′, 11m), 3:0 Dabić (47′, 11m), 3:1 Mataga (73′)
Igrač utakmice Danijel Dabić (Jadran luka Ploče)

NK JADRAN LUKA PLOČE: Rolj, Dominiković, H.Vejić, Krstičević (od 65' Puljiz), Dabić, Primorac, Parać, Maleta (od 54' Sršen), Nikolac, Petrović (od 81' Pijević), Barbir. Trener Davor Čop.
NK NERETVANAC: Krešić, Karačić, M.Ključe, M.Čamo, Granić, Kvesić, Mihaljević, D.Ključe (od 79' Glasović), Vasilj (od 7' Mataga), Brečić, Grgić (od 55' M.Zonjić). Trener Davor Mioč.

Prenosi fb site: Sport Neretva

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

Damir Jerković novi predsjednik UO NK Neretva

Objavljeno prije

Damir Jerković - Sindža, NK Neretva

Na u subotu navečer održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini NK Neretva, za novog predsjednika UO izabran je Damir Jerković dosadašnji dopredsjednik. On je u tom svojstvu izvijestio o radu u proteklom razdoblju za koje su članovi skupštine zaključili da je bilo vrlo uspješno.

Prije svih, ostvaren je glavni cilj postavljen 2017. godine, a to je osvajanje prvoga mjesta u Županijskoj ligi i ulazak u 3. HNL Jug, a potom stabiliziranje kluba i plasman u sredini trećeligaške ljestvice tijekom jesenskog dijela sezone.

Jerković je napomenuo da je sredinom prošle godine bilo značajnih problema u radu Nogometne škole NK Neretva pa je trebalo naporno raditi kako bi se stanje popravilo.

Prva zadaća, a to je vraćanje kadeta i pionira koji su otišli u druge klubove, uspješno je riješena, a formiran je i juniorski pogon.

Dok su u sezoni 2017/2018, u saveznom stupnju igrali samo stariji pioniri i kadeti,  a ostali u županijskim ligama i dok je tom razdoblju vježbalo 180 polaznika s kojima je radilo 6 trenera, u novoj sezoni stanje se značajno promijenilo.

U klubu vježba 210 polaznika Nogometne škole s kojima radi 8 trenera i voditelja. Čak četiri uzrasne kategorije (mlađi i stariji pioniri, kadeti u juniori) igraju u saveznim stupnjevima natjecanja, a ostali u županijskim okvirima.

Članovi Neretvine skupštine na njegov zahtjev razriješili su dosadašnjeg predsjednika UO Udruge Vjekoslava Čuvala i dopredsjednika Jerkovića, a slijedom toga i sve ostale članove UO udruge.

Zatim su članovi skupštine za novog predsjednika UO imenovali Damira Jerkovića a za dopredsjednika Nikolu Manenicu.

Za članove novog UO imenovani su Nikša Galov, Ivica Mijoč i Vedran Vištica, a za članove nadzornog odbora Ivica Popović (za predsjednika), Nikica Ilić i Hrvoje Bebić.

Funkciju predsjednika skupštine NK Neretva i dalje će obavljati dosadašnji predsjednik Mišo Glavinić, čiji je zamjenik Ivica Kuran.

Na kraju izvanredne izborne skupštine prihvaćeno je financijsko izvješće za 2017. godinu, a potom prihvaćen predloženi financijski plan za sljedeću godinu.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

Najčitanije