Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRED NAMA JE ZANIMLJIV SPORTSKI VIKEND

Neretva u srazu sa Žrnovom želi popraviti dojam

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Veći broj sportskih klubova nastavlja s natjecanjima i tijekom sljedećega vikenda, dok su se drugi već počeli odmarati.

Nastavlja se natjecanje u 1.HRL jug za muškarce, u Drugoj rukometnoj ligi, zatim u 3. HNL Jug i u 1.ŽNL.

BOĆANJE

Boćari Metkovića završili su jesenski dio natjecanja na trećem mjestu s 18 bodova, koliko imaju prvoplasirani i drugoplasirani sastavi, a u siječnju će se u Metkoviću susresti vodeći Primošten i domaći Metković, s jasnim težnjama da jedan od tih klubova postane novi prvoligaš.

NOGOMET

Prvu etapu u prvenstvu, više nego dobro, istrčale su igračice ŽNK Neretve, zajedno s vrijednim trenerima Markotom i Mijočem, te neumornim sportskim direktorom Antom Borasom. U zimskom razdoblju, u to smo sigurni, taj vrlo uspješan klub pripremit će nam niz novih optimističnih rješenja za nastavak prvenstva.

Evo osvrta na predstojeće 13. kolo u 1.ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj:

Neretva na svom terenu, nakon dva uzastopna poraza i ukupno tri u prvenstvu, dočekat će momčad Žrnova. Samo bi loši poznavatelji sportsko-nogometnih prilika mogli pomisliti da će Žrnovo uzeti bodove, poljuljanoj, ali ne izgubljenoj Neretvi.

Trener Goran Galov nam je rekao:

– Sa svime ste upoznati, imamo tri poraza na koje nismo računali. Moram reći da se u Grudi u susretu sa Slavenom događalo puno toga što nema veze sa realnošću i sportskim motivima. U klubu smo razgovarali, podijelili smo poslove i zadaće, te se nadam da će na kraju prvenstva Neretva biti na mjestu koje zaslužuje – kazao je Galov.

ONK Metković odlazi u goste Jadranu 1929 i ne boji se tog nastupa. Smokvičani jesu dobra momčad, no, Metkovci također znaju što je nogomet i kako se brane klupske boje.

Maestral čeka lidera Gusara. Susjedi će u Krvavcu nastojati ostvariti svoje ciljeve –          – Maestral da pobijedi, a Gusar da ne doživi poraz.

U 3. HNL, posljednjeplasirani Neretvanac s devet bodova ide u Biograd Primorcu, momčadi koja se bori za prvo mjesto. Jadran LP na svom terenu u Pločama dočekuje momčad Hrvaca, koja ove jeseni doista ima uspjeha. U tom susretu više izgleda dajemo igračima Jadrana LP.

U Premijer ligi BiH, GOŠK iz Gabele gost je Krupe. Susjedi su prošlog vikenda nesretno su s 1:0 izgubili od  Radnika iz Bijeljine, ali to ne znači da u nedjelju neće moći do jednog boda.

RUKOMET

Prvoligaš Metković 1963 gostuje u Rijeci i susreće se s Kozalom, momčadi koja ove sezone igra bolje nego prethodne. Nakon minimalne i teško izborene pobjede u prošlom kolu, u susretu s Biogradom na svom terenu, očito je da u redovima Metkovića ima znanja i snage za još jednu dobru partiju i pozitivan rezultat.

Antonio Cvitanović, Bartolović, Bošković i ostali, mogu se vratiti zadovoljni, unatoč brojnim sustavnim problemima s kojima se suočavaju.

U Drugoj ligi, rukometašice Metkovića igraju s Trogirom 58. Igračice i stručno vodstvo rade dobar posao i vjeruju da će se takav rad konačno i pokazati.

Metković ŠR, također na svom terenu, sastaje se s vodećim Kamičkom, momčadi koja bi se mogla nazvati favoritom.

KOŠARKA

Pobjeda košarkaša Metkovića u B-1 košarkaškoj ligi u prošlom kolu u Šibeniku, novi je dolaz kvalitetnog rada u klubu i temeljni razlog vjerovanju da će u sudaru s Mislavom iz Podstrane ostvariti prvu pobjedu na domaćem terenu.

                                                                 Pero Jakić

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije