Ostanimo u kontaktu

PRED NAMA JE ZANIMLJIV SPORTSKI VIKEND

Neretva u srazu sa Žrnovom želi popraviti dojam

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Veći broj sportskih klubova nastavlja s natjecanjima i tijekom sljedećega vikenda, dok su se drugi već počeli odmarati.

Nastavlja se natjecanje u 1.HRL jug za muškarce, u Drugoj rukometnoj ligi, zatim u 3. HNL Jug i u 1.ŽNL.

BOĆANJE

Boćari Metkovića završili su jesenski dio natjecanja na trećem mjestu s 18 bodova, koliko imaju prvoplasirani i drugoplasirani sastavi, a u siječnju će se u Metkoviću susresti vodeći Primošten i domaći Metković, s jasnim težnjama da jedan od tih klubova postane novi prvoligaš.

NOGOMET

Prvu etapu u prvenstvu, više nego dobro, istrčale su igračice ŽNK Neretve, zajedno s vrijednim trenerima Markotom i Mijočem, te neumornim sportskim direktorom Antom Borasom. U zimskom razdoblju, u to smo sigurni, taj vrlo uspješan klub pripremit će nam niz novih optimističnih rješenja za nastavak prvenstva.

Evo osvrta na predstojeće 13. kolo u 1.ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj:

Neretva na svom terenu, nakon dva uzastopna poraza i ukupno tri u prvenstvu, dočekat će momčad Žrnova. Samo bi loši poznavatelji sportsko-nogometnih prilika mogli pomisliti da će Žrnovo uzeti bodove, poljuljanoj, ali ne izgubljenoj Neretvi.

Trener Goran Galov nam je rekao:

– Sa svime ste upoznati, imamo tri poraza na koje nismo računali. Moram reći da se u Grudi u susretu sa Slavenom događalo puno toga što nema veze sa realnošću i sportskim motivima. U klubu smo razgovarali, podijelili smo poslove i zadaće, te se nadam da će na kraju prvenstva Neretva biti na mjestu koje zaslužuje – kazao je Galov.

ONK Metković odlazi u goste Jadranu 1929 i ne boji se tog nastupa. Smokvičani jesu dobra momčad, no, Metkovci također znaju što je nogomet i kako se brane klupske boje.

Maestral čeka lidera Gusara. Susjedi će u Krvavcu nastojati ostvariti svoje ciljeve –          – Maestral da pobijedi, a Gusar da ne doživi poraz.

U 3. HNL, posljednjeplasirani Neretvanac s devet bodova ide u Biograd Primorcu, momčadi koja se bori za prvo mjesto. Jadran LP na svom terenu u Pločama dočekuje momčad Hrvaca, koja ove jeseni doista ima uspjeha. U tom susretu više izgleda dajemo igračima Jadrana LP.

U Premijer ligi BiH, GOŠK iz Gabele gost je Krupe. Susjedi su prošlog vikenda nesretno su s 1:0 izgubili od  Radnika iz Bijeljine, ali to ne znači da u nedjelju neće moći do jednog boda.

RUKOMET

Prvoligaš Metković 1963 gostuje u Rijeci i susreće se s Kozalom, momčadi koja ove sezone igra bolje nego prethodne. Nakon minimalne i teško izborene pobjede u prošlom kolu, u susretu s Biogradom na svom terenu, očito je da u redovima Metkovića ima znanja i snage za još jednu dobru partiju i pozitivan rezultat.

Antonio Cvitanović, Bartolović, Bošković i ostali, mogu se vratiti zadovoljni, unatoč brojnim sustavnim problemima s kojima se suočavaju.

U Drugoj ligi, rukometašice Metkovića igraju s Trogirom 58. Igračice i stručno vodstvo rade dobar posao i vjeruju da će se takav rad konačno i pokazati.

Metković ŠR, također na svom terenu, sastaje se s vodećim Kamičkom, momčadi koja bi se mogla nazvati favoritom.

KOŠARKA

Pobjeda košarkaša Metkovića u B-1 košarkaškoj ligi u prošlom kolu u Šibeniku, novi je dolaz kvalitetnog rada u klubu i temeljni razlog vjerovanju da će u sudaru s Mislavom iz Podstrane ostvariti prvu pobjedu na domaćem terenu.

                                                                 Pero Jakić

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije