Ostanimo u kontaktu

VAŽNA POBJEDA NERETVE

Neretva prekinula pobjednički niz Junaka – utakmicu odlučio čovjek s topom u nogama Luka Juričić

Objavljeno prije

NK Neretva - NK Junak 2-1 (4)

Neretva je u izvrsnoj nogometnoj predstavi prekinula pobjednički niz Junaka i više nego zasluženo upisala treću pobjedu zaredom. Utakmicu je odlučio najbolji pojedinac na terenu Luka Juričić, čovjek s topom u nogama i neiscrpnom energijom,ali treba naglasiti da u redovima pobjednika nije bilo slabog igrača.

Gledatelji su u prvom dijelu uživali u prezentaciji nogometa na Neretvin način. Njezini igrači odlučno su krenuli od prve minute, čvrsto su držali ključeve svoje obrane i hitro kretali u naopade. Junaka kao da nije bilo na terenu, njegovi su igrači nasumce izbacivali loptu izvan igrališta i rijetko pokušavali napadati. U tom dijelu imali su samo dvije poluprigode, a Neretva najmanje deset. Prvi je Sinjanima zaprijetio mate Crnčević iz slobodnog udarca u s 25 metara u 7. minuti susreta, ali nije pogodio. Potom su uslijedila dva ubacivanja Neretve iz kuta i novi napadi. U 20. minuti Crnčević je idealno poslužio Juričića, ali Neretvin junak uputio je loptu pored vrata. I onda slavlje igrača i navijača Neretve. U 30. minuti iz kuta je ubacio Crnčević, točno na glavu Juričića koji u skoku zakucava loptu u mrežu za 1:0.

Bila je to kruna gotovo savršene igre Neretve u tom razdoblju, ali i kasnije. Dvije minute kasnije Sršenov udarac brani Čurković, a Mulać čini isto u posljednjoj minuti prvog dijela kada je zaustavio udarac Andrića.

Više od 400 gledatelja s nestrpljenjem je očekivalo nastavak. Junak je odmah pokušao dominaciju na terenu, njegovi igrači promijenili su način igre i sve su svoje snage usmjerili prema napadu.Stoga se na središnjem dijelu terena vodila prava bitka, nogometni rat taktikom, reklo bi se. U 55. minuti Jandrek nije bio precizan, kao ni Andrić dvije minute kasnije. Neretva više nije diktirala tempo i razvoj događaja na terenu. Gosti su igrali baš onako kako je igrala Neretva u prvom dijelu. Kao plod takve igre bio je pogodak Bašić-Šiška najboljeg strijelca lige u 59. minuti za 1:1. Dobivenu loptu je dočekao na desnu nogu i snažmim ju je udarcem poslao u nebranjeni dio mreže vratara Mulaća. Još je nekoliko minuta Junak prijetio, a onda su igrači Neretve preuzeli igru. Raguž je u 72. minuti zamalo bio neprecizan, ali je to bio i signal ja još intenzivnije napade. U 79. minuti Neretva je postigla drugi gol, a strijelac je ponovo bio Juričić.

Raguž je prebacio loptu do svog suigrača koji je s nekih 14 metara iskosa snažnim i odmjerenim udarcem donio Neretvi novo slavlje. Sve do kraja utakmice Neretva je držala konce igre, ali je i Junak imao dvije do tri prilike koje nisu iskorištene. Sudac je produljio utakmicu za 4 minute, ali ni u tom razdoblju Sinjani nisu uspjeli pobjeći prvom porazu u prvenstvu, dok je Neretva u iznimno kvalitetnom prvom i dobrim dijelom drugog poluvremena uspjela sačuvati prednost i ostvariti važnu pobjedu uoči nedjeljnog neretvanskog derbija u Opuzenu.

Najbolji igrač Neretve Luka Juričić, strijelac dva gola:

– Drago mi je što smo prekinuli pobjednički niz Junaka. Ovaj put ja sam bio sretnik s dva pogotka, ali ne zaboravite da je to zasluga svih mojih suigrača. Nastavimo li ovako igrati možemo se nadati uspjehu i u Opuzenu sljedeće nedjelje, – rekao je Juričić.

Zvonimir Medić:

– Što vam mogu reći nego da smo svi zajedno sretni i zadovoljni. Mogli smo u prvom dijelu postići još koji pogodak, ali nismo. Malo smo stali u nastavku, no na vrijeme smo krenuli po drugi pogodak i uspjeli. Sada idemo slaviti, – istaknuo je vrlo dobri vezni igrač Neretve.

NK Neretva: Mulać, Juričić, Kožul, KuranCrnčević (od 64. Čavar), Glibo, Batinović, Medić, Erjauc (od 56. Raguž), Sršen (od 85. Jerković), Marić. Trener: Goran Galov.

NK Neretva – NK Junak 2:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Juričić (30), 1:1 Bašić-Šiško (59), 2:1 Juričić (79).

Igrač utakmice: Luka Juričić.

Sudac: Josip Višić (Split). Gledatelja: 400.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije