Ostanimo u kontaktu

NOVA ISKUŠENJA

Neretva pred teškim gostovanjem u Ivanbegovini

Objavljeno prije

Ngometaši Neretve danas (23.rujna) će odigrat zaostalu utakmicu iz prvog kola prvenstva Treće HNL s Kamenom u Ivanbegovini. Trenutačno je Neretva na pretposljednjem mjestu bez bodova, dok je Urania posljednja, također bez bodova. Neki klubovi odigrali su pet, a neki i manje utakmica, dok ih je Neretva odigrala samo dvije i obje je izgubila, u Makarskoj je bilo 2:1 za Zmaja, a prošle subote u prvoj utakmici u Metkoviću, Neretvu je s 4:1 pobijedila Zagora.

Kamen je na 10. mjestu s osvojenih 6 bodova u četiri utakmice.

Bilo što prognozirati o rezultatu u Ivanbegovini bilo bi vrlo nezahvalno. Ipak, u redovima Neretve postoji umjereni optimizam glede same igre pa i rezultata.

Igrači su odlučni i u dosta složenoj situaciji nastojat će uz maksimalne napore obradovati i sebe i svoje navijače. Ne treba zaboraviti da su treneri i igrači odradili ljetne pripreme baš prema pravilima, a onda je uoči početka prvenstva uslijedila samoizolacija zbog korone. Tih 15 dana netreniranja i uigravanja bilo je teško nadoknaditi, a nije se moglo ni igrati prvenstvene utakmice. Stoga situacija u Neretvi nije nimalo laka, jer će nakon gostovanja u Ivanbegovini, sljedeće subote u šestom kolu prvenstva gosotovati u Biogradu kod Primorca. Čeka ih također zaostala utakmica s Jadranom LP u Metkoviću, 14.listopada.

Treneru Damiru Borovcu i prvom suradniku Mati Borovcu, igračima i članovima uprave nije nimalo lako. Ipak, ljudi obično kažu da nakon kiše dolazi sunce, pa bi se mogli nadati da će igrači Neretve i stručni stožer smoći snage i napraviti pothvat koji će ih maknuti s dna ljestvice.

Sigurni smo da kapetan Kuran, Raguž, MedakJerković, Peko i drugi Neretvini igrači još uvijek imaju što reći na trećeligaškim terenima.

Dobra je vijest da će u susretu s Kamenom zaigrati Rodin koji je prošle subote pauzirao zbog crvenog kartona.

POČETAK SPORTSKE SURADNJE

Ultimate sports sponzor Karlu Čoviću, perspektivnom nogometnom vrataru

Objavljeno prije

Ultimate sports Body club potpisao je ugovor o sponzorstvu s mladim perspektivnim nogometnim vratarom Karlom Čovićem iz Opuzena. Ponikao u Neretvi, ovaj mladi vratar sa svojih 17 godina već je visok 190 cm, a kako mu ugovor s Hajdukom ističe koncem srpnja 2021. pred njim su brojne mogućnosti.

Kao dijete prve korake Čović je napravio u opuzenskom Neretvancu odakle na poziv prelazi u NK Neretvu. U Neretvi se zadržava dvije godine gdje su ga u međusobnim susretima uočili iz splitkog Hajduka i pozvali da brani za splitske ‘bile’, s kojima potpisuje trogodišnji pa nakon toga dvogodišnji ugovor. Također u međuvremenu svoju kvalitetu Karlo je dokazivao i u nastupima za hrvatsku reprezentaciju U14 i U16 te na posudbama u NK Solin i NK Šibenik.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da su za njega zainteresirani neki klubovi iz Njemačke dok se u prošloj sezoni za njega zanimao također prvoligaš iz Španjolske, što je njemačke partnere Ultimate sports Gym-a navelo na potpisivanje sponzorskog ugovora.

Drago nam je da je dolina Neretve iznjedrila još jednog vrhunskog sportaša, jer po svemu sudeći pred 17-godišnjim Karlom Čovićem je blistava sportska karijera.

Karlo Čović, vratar

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije