Ostanimo u kontaktu

NOVI PORAZ

Neretva opet bez pobjede, bolji Zmaj slavio u Metkoviću

Objavljeno prije

U vrlo važnoj utakmici Neretva nije uspjela pobijediti momčad Zmaja iz Blata koja je prezentirala konkretniju, bržu i raznovrsniju igru od domaćina.

Počelo je vrlo dinamično s obje strane, momčadi su se smjenjivale u napadima, lopta je često šetala s jedne na drugu polovicu igrališta, a Neretva je bila nešto premoćnija.

Kao plod takve igre momčad trenera Igora Remetića prva je stigla do vodstva i to u 10. minuti. Tada je jednu dodanu loptu prizemljio kapetan Kuran i preciznim udarcem pogodio mrežu vratara Zmaja Šutala. Potom je Raguž u 14. minuti gađao vratnicu, a nakon toga Zmaj počinje svoje juriše prema Brkiću, vrataru Neretve, koji je uu 17. minuti uspješno sačuvao svoju mrežu.

U 22. minuti Bubalo sa samo 4 metra nije uspio glavom ubaciti loptu u mrežu iako je bio u vrlo dobroj poziciji.

Isti igrač se iskupio u 33. minuti kada je lijepo natrčao na ubačenu loptu i sa desetak metara snažno pogodio za 2:0.

Tada se činilo da će bodovio ostati u Metkoviću. Minutu prije kraja Marićev udarac okrznuo je vratnicu, pa su momčadi otišle na odmor.

U nastavku, i to u nakon 40 sekundi igre Zmaj je složio kontranapad, lopte se dokopao Domagoj Zovko koji nije oklijevao već je vrlo preciznim udarcem smanjio rezultat na 2:1.

Novi, brzi napad pripremio je Zmaj u 57. minuti, Mario Marić je snažno pucao i pogodio za 2:2.

Pri tomu mu je pomogao vratar Neretve Brkić koji je bio nesiguran prilikom izlaska sa svojih vrata.

Igrala se 65. minuta, igrač Zmaja ubacio je loptu s desna prvao na glavu Zovke koji je po drugi puta pogodio, za 2:3 !

Bilać, igrač Zmaja imao je priliku za novi pogodak, ali je uputio udarac pokraj vrata Neretve.

Neretva je nastojala, borila se i pokušavala, no bez uspjeha jer je obrana Blaćana uvijek na vrijeme reagirala, dok su napadači kretali u nove kontraudare. Posebno se isticao Mario Marić, i do izlaska iz igre dvostruki strijelac Zovko.

Ni u sedmominutnoj sučevoj nadoknadi vremena Neretva nije uspijevala ugroziti vratara Zmaja.

Nakon novog poraza, Metkovci su i dalje posljednji na ljestvici, a u subotu gostuju u Hrvacama.

FB ANKETA

Grb ONK Metkovića najljepši u Dalmaciji

Objavljeno prije

Autor

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U subotu su se na igralištu ONK Metkovića sastali domaći ONK Metković i Mračaj iz Runovića, a pobjeda je pripala domaćim nogometašima, 2:1.

Prvi pogodak za Metkovce polučio je nekadašnji igrač Hajduka Drago Gabrić koji je ovom prigodom pojačao Metković, i to u 48. minuti, dok je na 2:0 povisio Josip Mioč u 52. minuti.

Gosti iz Runovića smanjili su rezultat na 2:1.

Povod ovom susretu bio je izbor najljepšeg grba nogometnih amaterskih klubova u Dalmaciji za što su glasovali čitatelji fb stranice 3. HNL jug, njih više od 20 tisuća.

U izbor za najljepši klupski grb ušla su znakovlja 64 amaterska kluba, a u finalnom okršaju našli su se Metković i Mračaj. Za metkovski grb glasovalo je više od 6o posto čitatelja, što je ujedno značilo da je pobijedio grb ONK Metković.

Nakon utakmice domaća uprava i igrači priredili su zajedničko druženje s igračima i vodstvom Mračaja, te drugim gostima.

Inače je poznato da je prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi prekinuto te da je Metković ostao na trećem mjestu.

Odmah nakon dopuštenja sportašima da mogu trenirati, okupili su se igrači Metkovića i priređena je utakmica seniora i članova uprave.

Kako su seniori pri kraju susreta ostvarili pobjedu, uprava je ‘podnijela ostavku’, da bi ju na kraju povukla.

Dodijeljena su priznanja za protekli dio sezone, najboljem strijelcu kluba Josipu Plećašu (pet golova), i najboljem igraču Duji Batinoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije