Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

BEZ BODOVA U UNEŠIĆU

Neretva nije uspjela iznenaditi Zagoru

Objavljeno prije

Odigrane su subotnje utakmice  22.kola u prvenstvu treće ligaša s juga, a Neretva je Unešiću od domaće Zagore poražena s 2:0 (2:0).

Kao i do sada Neretva se nije orijentirala isključivo na obranu već je nastojala igrati i nadigravati se, ali i unatoč toj i takvoj igri domaći su golom Abramovića poveli s 1:0 u 26.minuti. On se najbolje snašao nakon primljene lopte i donio prednost svojoj momčadi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

I dalje su dvije momčadi igrale i nastojale iskoristiti svoje prilike, ali je to opet (po drugi put) pošlo za nogom Zagori u 42.minuti kada je je odlično reagirao domaći napadač Krajina svojim golom za 2:0.

U nastavku je Neretva imala opet svoje prilike, no domaća obrana dobro se postavljala i na vrijeme otklanjala prijetnje Neretvana.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Nakon u subotu odigranih utakmica i poraza Neretve, Metkovci su pali za jedno mjesto na ljestvici, te su sada na 14.mjestu s 24 boda, samo četiri više od posljednjih Vodica na 17 mjestu s 20 bodova. Doduše Neretva ima jednu utakmicu manje odigranu.

Jadran LP dugo je imao prednost od 0:1 na gostovanju u Posedarju kod Hrvatskog viteza, golom Paponje iz 14.minte. Uporni domaćin uspio je pred kraj poravnati rezultat , ali su Pločani i dalje na prvom mjestu s 40 bodova.

Opuzenski Neretvanac nije uspio pobijediti GOŠK- Dubrovnika, dapače na Lapadu je GOŠK s 2:1 upisao pobjedu nakon duljeg vremena. Strijelci za GOŠK bili su Smrdelj (11), i Horvat (16), a za Neretvanac Bubalo u 32.minuti.

Evo i ostalih rezultata: Uskok – Hrvace 2:1, Primorac (B) – Zmaj (M) 1:1, Vodice – Split 2:2, BŠK Zmaj (B) – OSK 4:1.

ROKO TOLIĆ 740/300px

NAKNADE NA VRHUNSKOJ RAZINI

I u malim sredinama treneri su zaslužni za odgoj mladih sportaša

Objavljeno prije

Autor

Ante Kostelić -Gips, Ratko Rudić, Lino Červar i brojni hrvatski vrhunski treneri nakon odlaska u zasluženu mirovinu javnosti su obznanili svoje nezadovoljstvo ne zbog iznosa redovnih mirovina već zbog posebnih naknada za ostvarene vrhunske i na svjetskoj razini postignute rezultate s reprezentacijama Hrvatske u momčadskim ili individualnim sportovima.

Ističu da su izmjene i dopune odgovarajućih zakona davno inicirane, ali nisu dovršene pa se nadaju da će se i to jednom dogoditi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Mnogi od vrhunskih trenera radili su i izvan Hrvatske pa su iznosi njihovih mirovina zavisni i od radnog staža ostvarenog u drugim državama. Naši vrhunski treneri  ovih dana iskazuju nezadovoljstvo ostvarenim naknadama za vrhunske rezultate u Hrvatskoj i uspoređuju visine tih naknada s onima u drugim zemljama.

Doduše , oni uzimaju u obzir činjenicu da su primanja i mirovine  u Hrvatskoj pa i nagrade za sportska postignuća značajno manje nego u svijetu, prije svega zbog ekonomske snage našega društva i relevantnih statističkih pokazatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Treba znati da treneri (kao i igrači) potpisuju ugovore prilikom preuzimanja reprezentacija ili prilikom odlaska u neki klub ili reprezentaciju izvan Hrvatske.

Međutim, istina je da u malim, a po sportskim ostvarenjima velikim sredinama rade ili su radili brojni treneri stvarajući ne samo igrače za ligaška natjecanja već i reprezentativce koji su kasnije doprinosili sportskim rezultatima nacionalne vrste, u raznim sportskim granama.

Misli li itko i na njih, razmišlja li se o tomu koliko su i oni zaslužni u odgoju mladih sportaša koji su kasnije postajali reprezentativci ?

U malom Metkoviću u proteklim desetljećima mnoštvo bivših sportaša stekli su trenerske kvalifikacije kako bi radili u klubovima i ne samo u dolini Neretve. Neki su postali i trenerima reprezentacija. Ante Prce, Stipe Ilić, Bariša Majić, Stipe Nikolić, Jozo Veraja, Ekrem Jakirović, Davor Mijioč, Jozo Bebić i da dalje nabrajamo, ostavili su neizbrisiv trag u odgoju igrača . U rukometu se i danas divimo postignućima Luke, Pere, i Miše Veraje, Zdravka Vučičevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana, Ivana Šprlje, Nikše Kaleba, Dragana Majića,  Dragana Jerkovića  i svih ostalih, kako kod kuće tako  i u svijetu.

Mislimo da su oni kao i njihove kolege iz Zadra, Splita, Bjelovara ili Đakova, itekako zaslužni za razvoj mladih igrača i rezultate koje su postigli s odraslima. Stoga bi sportske asocijacije u Hrvatskoj uključujući i HOO, konačno trebale donijeti i usvojiti jasnu platformu za nagrađivanje trenera i vrhunskih sportaša.

Prema zaslugama, rekli bismo !

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije