Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Neretva na domaćem terenu izgubila od Splita

Objavljeno prije

ŽNK Neretva - ŽNK Split 4

U susretu do danas vodeće ekipe Splita i trećeplasirane Neretve, s 0:3 je pobjedila moćnija, iskusnija i brža ekipa Splita u čijim redovima igraju i nogometašice iz inozemstva.

Poraz domaće ekipe ne iznenađuje, jer nije nastupilo nekoliko standardnih igračica, a u prvim redovima bile su i kadetkinje.

Gošće su do prvog pogotka došle u 27. minuti nakon pogreške uže obrane Neretve, pa najboljoj igračici utakmice Moniki Conjar nije bilo teško zatresti mrežu za 0:1.

S tim rezultatom otišlo se na odmor. Treba reći da je u prvom dijelu ekipa Splita imala inicijativu, napadala je i uspješno se branila u rijetkim pokušajima borbenih Metkovki.

Do povećanja rezultata došlo je u 53. minuti kada je Dujmović iz blizine ubacila loptu u mrežu. Treći pogodak uslijedio je u 64. minuti, a strijelac je bila Marija Rogan.

U drugom dijelu igralo se uglavnom na polovici Neretve čije su igračice srčano zaustavljale neke od napada Splićanki.

Vratarka Kešina u prom dijelu obranila je dva izrazito precizna udarca, a istaknula se i u nastavku.

Gledalište je zanijemilo u 69. minuti kada je kao pokošena pala igračica Neretve Ljiljana Čuljak. U jednoj gužvi blizu vrata Splita, ozlijedila je, kako doznajemo, nogu pa je prevezena u bolnicu.

Sudili su Vesna Budimir (glavna sutkinja) s pomoćnicima Likovićem i Kalebom, a u gledalištu je bilo oko 150 gledatelja.

Pero Jakić

IN MEMORIAM

Na današnji dan 1992. braneći svoju domovinu poginuo Eugen Erjauc

Objavljeno prije

Eugen Erjauc, rođen je 12. listopada 1967. godine u Metkoviću od oca Ivice i Majke Ružice rođene Mustapić. Hrvatskoj vojsci pristupio je u rujnu 1991. godine. Bio je pripadnik 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske.

Poginuo je 24. svibnja 1992. godine na Južnom bojištu u neprijateljskom minskom polju prilikom izvršenja borbenog zadatka. Pokopan je na groblju u Doljanima.

Posmrtno je dobio čin satnika i odlikovan Redom Petra Zrinskog i Redom Frana Krste Frankopana.

Izvor: dr.sc. Ivan Jurić

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije