Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

VODICE SLAVILE

Neretva doživjela novi poraz

Objavljeno prije

U srijedu su odigrane utakmice 26.kola 3.HNL jug, a Neretva iz Metkovića izgubila je u Vodicama 3:9 (1:0).

Domaće je u vodstvo doveo Menea u 45.minuti, nakon pogreške Neretvine obrane. Munega je u nastavku u 55.minuti povećao prednost svojih na 2:0,a samo sedam minuta kasnije N. Marić uredno je spremio loptu u mrežu za 3:0, pokazalo se i za konačan rezultat.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Tako je Neretva u zadnje dvije utakmice primila devet golova, a u zadnje tri nije postigla niti jedan.

U srijedu je nakon poraza u Vodicama dospjela na 15.mjesto s 28 bodova, samo četiri više od Zmaja iz Blata, momčadi koja u subotu stiže u Metković.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Naravno da je i Neretva u Vodicama imala svojih prilika, ali to više nije važno jer one nisu realizirane, dok je domaći sastav svoje iskoristio.

Ne treba ni ponavljati da je Neretva u „opasnoj“ zoni te da svi u klubu moraju zbiti redove kako bi se stanje na vrijeme popravilo.

U utakmicama u srijedu bilježimo imena nekolicine raspoloženih strijelaca.

Tako je Baldo Cicjelj iz GOŠK-a , vratara Kamena prisilio na četiri kapitulacije, Mario Marević igrač Sloge dao je tri gola Zagori, a Neretvančev Lukić tri puta je pogađao vrata OSK-a.

Rezultati:

H.vitez-Primorac 3:0
BŠK Zmaj- Zmaj (M) 1:1
Sloga- Zagora 4:0
GOŠK-Kamen 4:1
Neretvanac-OSK 4:1
Urania-Split 0:2
Vodice-Neretva 3:0
Uskok-Jadran (kasnije počeli).

ROKO TOLIĆ 740/300px

NAKNADE NA VRHUNSKOJ RAZINI

I u malim sredinama treneri su zaslužni za odgoj mladih sportaša

Objavljeno prije

Autor

Ante Kostelić -Gips, Ratko Rudić, Lino Červar i brojni hrvatski vrhunski treneri nakon odlaska u zasluženu mirovinu javnosti su obznanili svoje nezadovoljstvo ne zbog iznosa redovnih mirovina već zbog posebnih naknada za ostvarene vrhunske i na svjetskoj razini postignute rezultate s reprezentacijama Hrvatske u momčadskim ili individualnim sportovima.

Ističu da su izmjene i dopune odgovarajućih zakona davno inicirane, ali nisu dovršene pa se nadaju da će se i to jednom dogoditi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Mnogi od vrhunskih trenera radili su i izvan Hrvatske pa su iznosi njihovih mirovina zavisni i od radnog staža ostvarenog u drugim državama. Naši vrhunski treneri  ovih dana iskazuju nezadovoljstvo ostvarenim naknadama za vrhunske rezultate u Hrvatskoj i uspoređuju visine tih naknada s onima u drugim zemljama.

Doduše , oni uzimaju u obzir činjenicu da su primanja i mirovine  u Hrvatskoj pa i nagrade za sportska postignuća značajno manje nego u svijetu, prije svega zbog ekonomske snage našega društva i relevantnih statističkih pokazatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Treba znati da treneri (kao i igrači) potpisuju ugovore prilikom preuzimanja reprezentacija ili prilikom odlaska u neki klub ili reprezentaciju izvan Hrvatske.

Međutim, istina je da u malim, a po sportskim ostvarenjima velikim sredinama rade ili su radili brojni treneri stvarajući ne samo igrače za ligaška natjecanja već i reprezentativce koji su kasnije doprinosili sportskim rezultatima nacionalne vrste, u raznim sportskim granama.

Misli li itko i na njih, razmišlja li se o tomu koliko su i oni zaslužni u odgoju mladih sportaša koji su kasnije postajali reprezentativci ?

U malom Metkoviću u proteklim desetljećima mnoštvo bivših sportaša stekli su trenerske kvalifikacije kako bi radili u klubovima i ne samo u dolini Neretve. Neki su postali i trenerima reprezentacija. Ante Prce, Stipe Ilić, Bariša Majić, Stipe Nikolić, Jozo Veraja, Ekrem Jakirović, Davor Mijioč, Jozo Bebić i da dalje nabrajamo, ostavili su neizbrisiv trag u odgoju igrača . U rukometu se i danas divimo postignućima Luke, Pere, i Miše Veraje, Zdravka Vučičevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana, Ivana Šprlje, Nikše Kaleba, Dragana Majića,  Dragana Jerkovića  i svih ostalih, kako kod kuće tako  i u svijetu.

Mislimo da su oni kao i njihove kolege iz Zadra, Splita, Bjelovara ili Đakova, itekako zaslužni za razvoj mladih igrača i rezultate koje su postigli s odraslima. Stoga bi sportske asocijacije u Hrvatskoj uključujući i HOO, konačno trebale donijeti i usvojiti jasnu platformu za nagrađivanje trenera i vrhunskih sportaša.

Prema zaslugama, rekli bismo !

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije