Ostanimo u kontaktu

SPREMNO ČEKAJU POČETAK PRVENSTVA

Neretva će u novoj sezoni biti tvrd orah za svoje sportske protivnike

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve već tjednima marljivo vježbaju za novo trećeligaško natjecanje u kojemu ne žele ponoviti stanje iz sezone 2019./20., kad su bili u vrlo nezgodnoj situaciji i u prigodi napuštanja trećeg stupnja natjecanja. Prekid natjecanja zbog epidemije korona virusa ”spasio” je Neretvu od mogućih problema, koji se , nadamo se, ne bi smjeli ponoviti.

Inače, od 2017.godine, poznati i priznati nogometni klub iz Metkovića doživio je previše turubulencija, od gašenja stare Neretve do osnivanja nove, zatim je uslijedio boravak u Županijskoj ligi u kojoj je osvojeno prvo mjesto, a povratak među trećeligaše bio je uspješan. Protekla sezona nije bila uspješna i to moraju priznati svi koji vole , bodre i pomažu voljeni klub.

I onda, desila se korona. Zbog brojnih nejasnoća i problema, Neretvu je napustilo čak 14 igrača. Evo i njihovih prezimena:

Šutalo (otišao u Neretvanac), Glibo (H.Dragovoljac), Pehar (?), Brečić (ONK Metković), Ajkunić (BiH), Hasinović (BiH), Radalj (?), Brumm (Zmaj Makarska), Krešić i Marić (Jadran LP), Crnov (?), Erjauc (Zmaj Makarska), Bubalo (Neretvanac) i Žgalin (?).

Uprava Neretve potrudila se privoliti nekolicinu novih igrača da dođu u klub.

To su Peko (povratnik iz Austrije), Rodin (Čapljina), Frane Jerković (povratnik iz Gusara), Zovko (Š.Brijeg), Mile Pehar, Ivan Raguž i Kešina.

Iz stare „garde“ ostali su Medić, Kozina, Sršen, Kuran, Medak, E. Raguž, a momčadi su priključeni mladi i talentirani igrači Čupić i Miličević koji će vjerojatno biti standardni članovi prve momčadi Neretve.

U gradu u kojemu živimo naslušali smo se raznih komentara o Neretvi, načinu rada, odlascima igrača i dolascima novih. Jedno je pitanje u svemu tomu dominantno, kako to, komentiraju ljudi, da iz nogometne škole (Akademije) već dulje vremena nema mladih igrača koji bi mogli konkurirati i za prvi sastav.

O tomu svatko ima svoje mišljenje, a notorno je da mladi igrači nakon srednje škole iz provincije oduvijek odlaze na studij ili u neke druge klubove koji su moćniji od Neretve.

Korona je pokazala i dokazala, a tako je svugdje, da igrači iz susjedne države zbog epidemioloških i drugih mjera ne mogu normalno trenirati i nastupati. Stoga treba razumjeti čelnike kluba koji nastoje voditi Neretvu na najbolji način, da im nije lako donositi dugoročne odluke koje se tiču klupske budućnosti.

Treba reći da je glavni trener i dalje Damir Borovac Kana, nekadašnji izvrsni nogometaš i danas trener, koji sa svojim pomoćnicima među kojima je i njegov prezimenjak Mate Borovac, maksimalno koristi svoje znanje i energiju kako bi Neretva bila uspješna.

Evo što nam je rekao o tijeku priprema i izgledima na početku prvenstva.

– Unatoč svim teškoćama, odlascima igrača, visokim temperaturama i virusu, nadam se da smo na pravom putu. Što se tiče utakmica, odigrali smo ih nekoliko i ja sam zadovoljan. U nedjelju nas čeka kup-utakmica s GOŠK-om u Dubrovniku i ja vam tvrdim da nismo bez izgleda. Dobro, pobijedili smo ih u prijateljskoj utakmicu tijekom pripremama, ali to nije jedini pokazatelj spremnosti ni naše ni njihove momčadi.

Nama su ranije otpali Bencun i Prskalo pa je trebalo slagati novu momčad. U novoj sezoni niti jedanom našem takmacu s nama neće biti lako. Imamo nekoliko iskusnijih igrača, ali i mlađih poput Čupića i Miličevića koji će biti u prvoj momčadi. Znam, možda nemamo dovoljan broj igrača i nadam se da će tijekom prijelaznog roka možda doći još netko, jer nema odgovarajućih zamjena za one koji su otišli, – rekao je Borovac.

Na otvaranju prvenstva trećeligaša, 29. kolovoza Neretva će gostovati kod Kamena u Ivanbegovini.

KAKO DO PRVIH BODOVA?

Može li Neretva, ovaj put uz podršku s tribina, do prve pobjede

Objavljeno prije

Autor

Konačno, prijatelji nogometa u Metkoviću moći će u subotu nakon duljeg razdoblja nazočiti prvenstvenoj nogometnoj utakmici, a u okviru petog kola prvenstva trećeligaša. Naime, Neretva će ugostiti Zagoru na svom igralištu Iza vage u nadi da će ostvariti pobjedu koja bi mnogo značila i igračima i stručnom stožeru.

Poznato je da Neretva nije igrala protiv Kamena i Jadrana LP zbog nužne samoizolacije, zatim je u trećem kolu  gostovala i izgubila s 2:1 od Zmaja u Makarskoj, da bi u četvrtom kolu bila slobodna zbog neparnog broja klubova.

Hoće li peta biti sreća, teško je reći iako se u redovima Neretve ne krije optimizam. Pobjeda bi bila velik doprinos vraćanju optimizma i najavi da će u nastavku igrači ispisati lijepe nogometne priče. Prvi bodovi imali bi i motivacijsku važnost uoči putovanja u Ivanbnegovinu (Kamen) na utakmicu koja je trebala biti na otvaranju prvenstva, a potom Metkovce čeka (subota) teško gostovanje u Biogradu kod Primorca. Treba reći da je Neretva nakon samo jedne odigrane utakmice bez bodova, kao i Urania koja je odigrala tri utakmice.

Svi igrači koje ima na dispoziciji trener Damir Borovac spremni su ponijeti teret utakmice i dati puni doprinos prvoj pobjedi, svi osim Rodina koji je u Makarskoj ‘pocrvenio’ pa mora odmarati.

Prvi suradnik trenera Damira Borovca, Mate Borovac nam je rekao:

– Znate i sami što nas je sve zateklo i da nam nije lako. Međutim, nas iz puno razloga zanima samo pobjeda. Vjerujem da ćemo pružiti bolju igru nego u prvom dijelu utakmice u Makarskoj, ali moram reći da ne znamo dovoljno o tomu koliko može Zagora. U gledalištu može biti popunjena trećina mjesta pa pozivam prijatelje nogometa da dođu pogledati naš prvi nastup kod kuće, – optimističan je Borovac.

U petom kolu Jadran LP dočekuje HV Posedarje, a Neretvanac GOŠK Dubrovnik.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije