Ostanimo u kontaktu

NASTAVAK NATJECANJA U 3. HNL JUG

Neretva će protiv Splita igrati već 6. ožujka

Objavljeno prije

Prijatelji sporta pa tako i nogometa stalno se pitaju pa kad će više početi natjecanje, kada ćemo moći na tribine i uživati u igri svojih momčadi.

Znade se s kojim su problemima suočeni savezi i klubovi, igrači, uprave i treneri čiji naporan rad u slučaju samoizolacije može otići u vjetar.

U Splitu su predstavnici klubova 3. HNL jug zasjedali i raspravljali o kalendaru natjecanja, a nakon rasprave usvojen je tzv. model B.

Tako je zaključeno da će se 6. ožujka odigrati zaostale utakmice 17. kola, dok bi se 13. ožujka odigrale utakmice 18. kola. Zatim bi se već u srijedu, 17. ožujka organizirale utakmice 19. kola, a kad se sve zbroji klubovi bi u ožujku trebali odigrati po šest utakmica.

Utakmice posljednjeg, 34. kola trebalo bi organizirati 5. lipnja ove godine.

Novi kalendar u skladu je s najavama Vlade RH da će se od 1.ožujka ići u novo popuštanje mjera što bi značilo i mogućnost za početak natjecanja na otvorenom.

Inače, u nastavku prvenstva utakmica će se moći odgoditi isključivo na temelju broja pozitivnih nalaza na COVID (po tri nalaza u Drugoj i Trećoj ligi), ali samoizolacija kao argument za odgodu neće više vrijediti.

Primjerice, ako neki klub bude imao dva pozitivna člana i pet igrača u samoizolaciji tada neće imati pravo tražiti odgađanje utakmice.

Nogometaši Neretve 6. ožujka odigrat će zaostalu utakmicu s momčadi Splita, a u 18. kolu dočekuju NK Kamen.

SPORTSKO PARTNERSTVO

Potpisan sporazum o suradnji između RK Metković Mehanika i RK Jajce

Objavljeno prije

Autor

Predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja i predsjednik RK Jajce (BiH),Mensur Alkić, u ponedjeljak su u Metkoviću potpisali Sporazum o suradnji, odnosno partnerstvu. Riječ je o suradnji dviju rukometnih škola, kluba iz Jajca s tradicijom dugom 65 godina, i Metković Mehanike s ciljem usavršavanja mladih igrača iz Jajca.

Kako se u priopćenju ističe, mladi igrači RK Jajce, posebice oni najdarovitiji, nakon punoljetnosti , dolazili bi u Metković i usavršavali se u gradu duge rukometne tradicije i tradicije stvaranja vrhunskih rukometaša od kojih su mnogi u prošlosti igrali u najpoznatijim klubovima svijeta i bili udarni članovi hrvatske reprezentacije.

Prvi korak u tom cilju već je učinjen. Metković Mehanici pristupio je 18-godišnji juniorski reprezentativac BiH Antonio Radić, ali se u priopćenju ne navodi hoće li kada zaigrati za Metković Mehaniku.

Predsjednik prvoligaša iz Metkovića, Nikola Veraja, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog sporazuma i povjerenja u rad Metković Mehanike, i podsjetio na uloge svih rukometnih djelatnika i trenera u Metkoviću, posebice Zdravka Vučičevića i pok. Tomislava Volarevića Brace u  razvoju metkovskog rukometa i u stvaranju vrhunskih rukometaša.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije