Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

NERETVANSKI DERBI PRIPAO PLOČANIMA

Neočekivano visok poraz Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online

Teško je povjerovati da je Neretva u Pločama primila šest komada, a dala samo jedan gol, ali događaj je istinit i tu nema nikakve dvojbe.

U 19. prvenstvenom kolu treće ligaša Metkovci su doputovali u dvadesetak kilometara udaljene Ploče s mislima da dohvate makar jedan bod koji bi bio ravan pobjedi, ali igrači Jadrana nisu im to dopustili.

Trener Jadrana LP Mario Oršulić, nekadašnji igrač i trener Neretve, izgleda da u svakoj utakmici nađe odgovarajuću taktiku za prezentaciju svoje momčadi protiv Neretve.

Za Neretvu uvijek neugodni Raič pogodio je već u 9. minuti susreta za 1:0, a Okić je poravnao u 29. minuti (1:1).

Nažalost, Neretva se nije mogla oduprijeti prijetnjama Pločana pa je Kalfić za 2:1 pogodio u 38. minuti, a s tim rezultatom momčadi su otišle na predah.

Već u 47. minuti na dosuđeni kazneni udarac s 11 metara uspješno je reagirao Marko Musulin pogotkom za 3:1. marko nije stao, već je dvije minute kasnije pogodio za 4:1, a onda je i Neretva nešto pokušala, no bez uspjeha.

Kalfić je pokazao što zna ponovno u 82.minuti kada je postigao svoj drugi pogodak za 5:1, a njegovo djelo zaključio je Bakić (6:1) u devedesetoj minuti.

Ostali rezultati: Kamen-Zagora 3:0, Split-Primorac 1:1, OSK-Hrvatski vitez 0:2, Hrvace-Sloga 1:0, Neretvanac-Vodice 3:2, GOŠK Dubrovnik-Uskok 1:0, Urania-Zmaj Blato 2:0.

ZAVRŠNI TURNIR PRVE BOĆARSKE LIGE

U prvoj utakmici doigravanja Vargon pobijedio BK Metković

Objavljeno prije

Autor

U subotu su odigrane 4-finalne utakmice završnog turnira boćarskih prvoligaša za prvaka države. U Splitu je Sokol Orbico s 16:10 bio bolji od Pule, dok je u Rijeci domaći Vargon sa 17:9 pobijedio BK Metković.

Uzvratni susreti igraju se sljedećega vikenda.

U Rijeci je Metković  u pojedinačnom krenuo više nego dobro te je Dodig s 2:13 bio bolji od Šestana, a onda u paru klasično Vidović i  J. Krstičević gube od Marčelje i Pavia, 8:6. No, I.Krstičević , A.Čorluka i Grbić dotukli su domaću „trojku klasično“ sa 4:6 !

Slijedila je pobjeda domaćeg čovjeka Buterina u bližanju i izbijanju u krug u srazu s Prlaguzićem (24:18), ali pobjeda A.Čorluke u sudaru s Glavićem u brzincima. U „preciznom“ bilježimo pobjedu Buterina u srazu s Dodigom, te pobjedu Vidovića nad Sandrom Guljom, iskusnim igračem Vargona.

Brzinsko štafetno minimalno su dobili Riječani, a u pojedinačnom klasično A.Čorluka i domaći Marčelja igrali su bez pobjednika 1:1. U istoj disciplini Buterin je savladao Milu Vidovića s 13:2.

U paru klasično Šestan i Gulja minimalno su nadjačali Dodiga i Juru Krstičevića, a na kraju u „trojci klasično“ Guštin, Pavia i Petz sigurno su slavili protiv Prlaguzića, I.Krstičevića i Grbića, 11:5.

Uz neka poboljšanja u igri te uz postojeće sposobnosti i uz malo sportske sreće, u uzvratu u Metkoviću može se očekivati ne samo kvalitetna predstava već i pobjeda Metkovića.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije