Ostanimo u kontaktu

ŽNK NERETVA DOBILA NOVE IGRAČICE

Ne smeta im ni bura ni hladnoća, igračice Neretve marljivo vježbaju

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Nogometašice ŽNK Neretva unatoč niskim temperaturama i buru marljivo vježbaju okupljajući se pet puta tjedno. Vježbaju na pomoćnom terenu i u sportskoj dvorani, a na glavnom terenu još nisu bile.

Kapetanica Jelena Kešina predvodi 21 igračicu, a istaknuti nogometni stručnjak Ante Markota planski dozira stupanja opterećenja. Nama je kratko rekao da se vježba koliko se može u odnosu na sve okolnosti i dodao da se nada kako će Neretva i sljedeće sezone biti prvoligaš.

Nešto više kazao nam je Ante Boras:

– Sve naše igračice rade i pripremaju se za nastavak natjecanja koje bi trebalo početi 21. ožujka. Prije toga, 15. ožujka trebali bismo odigrati zaostalu utakmicu s Viktorijom. Iz kluba nije otišla niti jedna naša igračica pa i ta činjenica potvrđuje koliko vole svoj klub i sport kojim se bave.

Međutim, nakon dvije godine oporavljanja od operacije na teren se vraća Ljiljana Čuljak, a pristupila je i iskusna Ana Grujica.

Naše nove članice su i Adriana Zovko koja je branila boje ŽFK Mostar, Marjana i Širokog Brijega, i Kristijana Kolgeraj koja je do sada branila boje aktualnog prvaka Splita, ekipe s kojom je osvojila dva naslova prvaka i bila izvrsna strijelkinja.

Također vježbaju kadetkinje : Vladimir, VegoMartinović, – rekao je.

Podsjetimo, Neretva je u 9 utakmica osvojila 9 bodova i nalazi s na šestom mjestu na ljestvici od 8 klubova. Donat ima 12 bodova na petom mjestu, na sedmom je Marjan s 4 boda, a na posljednjem Viktorija bez bodova.

SPORTSKO PARTNERSTVO

Potpisan sporazum o suradnji između RK Metković Mehanika i RK Jajce

Objavljeno prije

Autor

Predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja i predsjednik RK Jajce (BiH),Mensur Alkić, u ponedjeljak su u Metkoviću potpisali Sporazum o suradnji, odnosno partnerstvu. Riječ je o suradnji dviju rukometnih škola, kluba iz Jajca s tradicijom dugom 65 godina, i Metković Mehanike s ciljem usavršavanja mladih igrača iz Jajca.

Kako se u priopćenju ističe, mladi igrači RK Jajce, posebice oni najdarovitiji, nakon punoljetnosti , dolazili bi u Metković i usavršavali se u gradu duge rukometne tradicije i tradicije stvaranja vrhunskih rukometaša od kojih su mnogi u prošlosti igrali u najpoznatijim klubovima svijeta i bili udarni članovi hrvatske reprezentacije.

Prvi korak u tom cilju već je učinjen. Metković Mehanici pristupio je 18-godišnji juniorski reprezentativac BiH Antonio Radić, ali se u priopćenju ne navodi hoće li kada zaigrati za Metković Mehaniku.

Predsjednik prvoligaša iz Metkovića, Nikola Veraja, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog sporazuma i povjerenja u rad Metković Mehanike, i podsjetio na uloge svih rukometnih djelatnika i trenera u Metkoviću, posebice Zdravka Vučičevića i pok. Tomislava Volarevića Brace u  razvoju metkovskog rukometa i u stvaranju vrhunskih rukometaša.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije