Ostanimo u kontaktu

KAKO JE IZGLEDAO SPORTSKI VIKEND

Navijače zabrinjava treći poraz Neretve

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Proteklog vikenda klubovi iz Metkovića i doline Neretve ostvarili su očekivane rezultate osim Neretve u 1. ŽNL, koja je izgubila na Grudi od Slavena 3:2 i tako stigla na treće mjesto na ljestvici s 25 bodova, koliko imaju četvrta Župa Dubrovačka i Hajduk 1932. Na prvom mjestu učvrstio se Gusar s 29 bodova, a na drugom je Orebić s 26.

Najviše zabrinjava treći poraz Neretve u prvenstvu (Gusar,Orebić, Slaven), jer, to se doista nije očekivalo.

Unatoč najavama igrača i vodstva da će Neretva biti prva, te se najave za sada nisu ostvarile. Naime, ni Županijskoj ligi nije lako dolaziti do bodova jer su njezini članovi iskusne momčadi od kojih neke imaju, vjerujemo, veći proračun od Neretve i čiji igrači dobivaju značajna sredstva za putne troškove i igranje.

No, to nije isključivi razlog što je Neretva na trećem mjestu i ti razlozi su daleko dublji.

Prije svega, Neretva nema širu lepezu igrača na koje bi trener Galov mogao računati, a čini se da se oko Neretve stvara neko posebno ozračje. Svi koji su vodili ili vode taj klub ne smiju zaboraviti činjenicu da je Neretva institucija i jedna od prepoznatljivosti našega grada, pa bi se s tim u skladu trebali i organizirati kako bi se Neretva vratila u Treću ligu.

ONK Metković je na svom terenu odigrao 0:0 protiv vrlo dobre Župe dubrovačke, u uvjetima koji nisu bili povoljni za igru. Takav ishod stoga se može smatrati i uspjehom, uvažavajući činjenicu da je sastav bio hendikepiran neigranjem nekih važnih igrača.

Maestral je opet na svom terenu ostao bez bodova koje je ponio Orebić za visoko mjesto na ljestvici, dok je Gusar na gostovanju izborio jedan bod za vodeću poziciju.

U 3. HNL u Opuzenu su neodlučeno (0:0) odigrali Neretvanac i Jadran LP, što se smatra većim uspjehom Pločana, a Neretvancu predstoji grčevita bitka za ostanak u ligi.

Od rukometnih događanja valja izdvojiti vrijednu pobjedu prvoliogaša Metkovića 1963 u susretu s vrlo dobrim Biogradom (30:29), iako je Metković bio bolji suparnik. Mlada momčad pokazuje zube, a koliki su stvarni dometi pokazat će se na gostovanju kod Kozale u Rijeci sljedećega vikenda. Metković je trenutačno osmi sa osam bodova.

Rukometašice u Drugoj ligi nastavljaju s porazima, i to izrazitim, ali ako nastave marljivo vježbati, proljeće bi moglo biti ljepše, pa tako i na utakmici sljedećega vikenda u Metkoviću s Trogirom 58.

Mladi igrači Metkovića ŠR poraženi su na gostovanju u Trogiru s 34:18.

U košarkaškom smislu, raduje pobjeda KK Metkovića u susretu u gostima s KK Dražen Petrović (109:66). To je još jedan dokaz da su košarkaši na pravom putu i da će i u budućnosti biti prilika za sportska radovanja.

Boćari Metkovića u nedjelju su, ako je po konačnom rezultatu suditi, s mukom pobijedili Naklice u Splitu (10:12).

Trenutačno su na trećem mjestu na ljestvici s 18 bodova, koliko imaju vodeći Primošten i druga HE Dubrovnik s utakmicom manje.

Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije