Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RUĐO NA KRILIMA ZA ŽIVOT

Naš najpoznatiji maratonac Ruđer Bošković sudjelovao na svjetskom humanitarnom maratonu

Objavljeno prije

Wings-for-life-World-run-01

Wings for life – World run je utrka koja se istovremeno trči na 6 kontinenata, u isto vrijeme na 34 lokacije na svijetu. Trčati za one koji to ne mogu, glavni je cilj utrke kroz čiju su se zakladu Wings for life skupljala sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Utrka Wings for life – World run je jedinstvena, nema ciljnu liniju, nego cilj (presretačko vozilo) ide za vama.

Kada svi sudionici startaju, automobil kreće točno pola sata nakon starta, ubrzavajući svaki sat po jedan kilometar, tako da u prvom satu vozi 15 km/h, drugim sat 16 km/h , trećem  sat 17 km/h, četvrtom 20 km/h, a u petom satu vozi 35 km/h. Ukupni pobjednik je onaj koji ostane posljednji na svijetu, a sve se prati pomoću čipova ugrađenih u startne brojeve, dakle kada vas auto dostigne bilo da ste u Zadru ili Stavangeru, Veroni ili Montrealu, ispadate iz utrke, i vaši kilometri se šalju u glavnu bazu podataka koja se nalazi u Austriji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za ovu regiju predstavnik je bio Zadar. Start po našem vremenu bio je točno u 13 sati, 3. svibnja 2015. godine. U Zadru je ukupno startalo 4.000 natjecatelja, a uključujući cijeli svijet, preko 90.000 ljudi je u istom trenu trčalo.

Cilj je trčati što više možeš, za one koji to ne mogu, a svaki kilometar više je korak naprijed u istraživanju.

Naš sugrađanin Ruđer BoškovićRuđo se spremao posljednja 2 mjeseca, i kako nam kaže, obećao sam sebi, radi zdravlja njega i njegove obitelji, te u zdravlje čitave naše župe Sv.Ilije, i sviju onih kojima je ono najpotrebnije da će  trčati do granice izdržljivosti i dati sve kako bi ispunio cilj…

Za 3 sata i 5 min Ruđo je pretrčao 41 kilometar i tako od Zadra, došao nadomak Pirovaca. Od ukupno 4.000 trkača zauzeo je 11 mjesto, te drugo u kategoriji 25-30 godina.

– Presretan sam što sam došao do oznake 41.-og kilometra, gdje sam stao i poljubio cestu, a 2 minute iza toga dostiglo me je presretačko vozilo, i tu je bio moj kraj ove utrke, ponosno je izjavio za Metkovic NEWs naš najpoznati maratonac Ruđer Bošković.

Osim Ruđera, iz Metkovića su još nastupili Ante Živković – 36,57 km, Biljana Taslak – 21 km, Žana Horvatić i Ante Marušić – 11,5 km, te Betica Lozić – 9 km. Osoba s invaliditetom, Hrvoje Lazarević pretrčao je 4.66 km

Ženska pobjednica Zadra je Nikolina Šustić koja pretrčala 48 kilometara, a nama je još poznata i kao pobjednica Prve metkovske skalinade. Muški pobjednik je Matija Grabovečki koj je istrčao 58 kilometara. Ukupni pobjednik na svijetu je Lemawork Ketema, koji je pobijedio i prošle godine, u Austriji je pretrčao 79,8 kilometara.

Ovom prilikom Ruđer Bošković se zahvaljuje Gradu MetkovićuFoto Veraji, gosp. Nikoli Oršulići i Ćakula baru, koji su mu sve ovo omogućili i bez čije pomoći dosta puta ne bih mogao otići na natjecanja, te Luji Auto koji im je ustupio kombi na korištenje. Također, zahvaljuje se svima koji su ga podržavali, vjerovali u njega, i punili ga energijom i motivacijom, te kaže: „Samo neka bude zdravlja, možda Metković dogodine dobije i svog prvog pobjednika… Trenirat ću i raditi na tome“ – poručio je Ruđer Bošković – Ruđo.

Wings for life World run

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije