Ostanimo u kontaktu

SLATKA POBJEDA DJEVOJČICA S NERETVE U SPLITU

Nakon vrlo dobre igre rukometašice Metkovića došle do prve pobjede

Objavljeno prije

Na kraju je pravda zadovoljena, Metkovke su u susretu s ekipom Split 2010 2 izvojevale pobjedu, 18:19 (9:7), zahvaljujući borbenoj igri posebice u drugom dijelu.

Pobjednički gol postigla je Antonela Srna nakon minute odmora, a sedam sekundi prije kraja utakmice. Na samom početku rezultat je nekoliko puta bio izjednačavan, a potom su igračice Splita došle do prednosti 7:4. Petra Obšivač nije iskoristila čak dva sedmerca u prvom dijelu, ali je ista igračica smanjila vodstvo domaćih na 7:5. Ipak Splićanke su na odmor otišle s dva gola viška 9:7 !

I onda u nastavku djevojčice s Neretve kreću u bitku za bodove, pogocima Šiljeg i Srne koje su poravnale na 9:9 i 11:11, a zatim sjajna Petra donosi prednost svojoj ekipi io prvo vodstvo 11:12.

Uslijedilo je nekoliko poravnanja, a onda Obšivač i Srna okreću vodu na svoj mlin i Metković vodi 14:16, zatim i 14:17 (55. minuta). Pohitale su i domaće igračice k poravnanju, a uspjela Zelić u 58. minutu pogotkom za 18:18.

Klupa Metkovića tražila je minutu odmora, igra je nastavljena a kako rekosmo Antonela Srna postigla je pogodak za 18:19 i veliku pobjedu svoje ekipe.

Sastav i strijelci: Prnjić, Obradović, Obšivač 7, Srna 6, M. Vidović, Gustin 2, Bebić, Družijanić, Dropuljić 1, Jarak, J. Vidović, Vatović, Dodig, Kozina i Šiljeg 3.

Pogledajte pobjedničke pogotke.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije