Ostanimo u kontaktu

DJETINJSTVO NA 2 KOTAČA

Nakon utrke u Parku prirode ‘Hutovo blato’, BK Metković u klupskom poretku zauzeo prvo mjesto

Objavljeno prije

lllll

Međunarodna dječja biciklistička liga ‘Djetinjstvo na 2 kotača‘ ide dalje. Fitness centar Life Čapljina i BK Metković bili su domaćini 2. kola lige na utrci XC Čapljina Life 2018, koja se održala u oazi netaknute prirode Parka prirode ‘Hutovo blato’ u mjestu Karaotok. Na kružnoj stazi dužine 600 metara više od 60 malih bajkera pokazalo je svoje vještine na 2 (4) kotača. Najmlađi i najslađi učesnici vozili su samo asfaltni dio u dužini od 200 metara, dok su starija djeca nizala krugove po stazi zavisno od kategorija.

Kod najmlađih natjecatelja (2012.g. i malđe) primat su odnijeli članovi BK Metković i to kod curica Erika Malezija (BK Metković) spred Monike Kuzman (BK Metković) i Ive Puljić (Čapljina), dok je kod dječaka najbrži bio Jure Kuzman (BK Metković) ispred Andreja Lekića (Čapljina) i Davida Pažina (Čapljina).

Kategorija U11 ( 2008.g.-2009.g.) imala je zadatak odvesti 2 kruga staze, a kod curica najbrže ih je odvezla Lara Bokšić (BK Metković) ispred Mare Talajić (BK Metković) i Antonije Falak (Čapljina), dok je kod dječaka Marko Talajić (BK Metković) ušao prvi u cilj ispredEmela Ljubuškića (Sarajevo) i Ivana Dominikovića (BK Metković).

Za kategoriju U13 (2006.g.-2007.g.) organizator je odredio 3 kruga, a najbrže ih je kod cura odvezla Marija Marković (Čapljina), dok je kod dječaka najbrži bio  Neđo Čuljak (Čapljina) ispred Emraha Ljubuškića (Sarajevo) i Luke Mandarića (Čapljina).

Četiri kruga vozila je najstarija kategorija U15 (2004.g.-2005.g.),  a njih su kod cura najbolje savladale članice RK Jerkovca Lukrecija Krstičević i Iva Markić,  a kod dječaka najbrže ih je odvezao Vinko Bulum (BK Metković) ispred Sameda Krpe (BK Mostar) i Matea Knezovića (BK Mostar).

U klupskom poretku prvo mjesto zauzeo je BK Metković (890) ispred RK Jerkovca (175) i BK Mostara (150).

Najbolja škola je OŠ Vladimir Pavlović Čapljina sa osvojenih 1120 bodova, ispred OŠ don Mihovil Pavlinović Metković (700) i OŠ Stjepan Radić Metković (230).

Slijedeće 3. kolo MDBL-a vozi se u Vrgorcu 17. studenog.

Sve o MDBL „Djetinjstvo na 2 kotača“ možete pročitati na mrežnoj stranici BK Metković.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije