Ostanimo u kontaktu

ZAVRŠENA LIGA DOLINE NERETVE

Nakon jedanaesteraca u završnici slavili dječaci ONK Metković

Objavljeno prije

Nakon što je završen prvi dio Lige doline Neretve, u kojem su se natjecali dječaci rođeni 2009. godine i mlađi, ovog vikenda u završnici su odigrane utakmice između ekipa ŠN ”Limači” Čapljina i ONK ‘Metković’.

Regularni dio utakmice završio je rezultatom 2:2, a nakon toga dječaci su pristupili izvođenju penala te je na kraju slavila ekipa ONK ‘Metković’.

Treće mjesto pripalo je ekipi HNK ”Sloga” iz Ljubuškog dok se na četvrtom mjestu nalazi ekipa HNK ”Neum”.

Ove godine u ligi se natjecalo čak 11 klubova: ŠN ”Limači” Čapljina, HNK ”Neum”, NK ”Ljubuški”, NK ”Mostar”, ONK ”Metković”, NK ”Dubrave Inter Campus”, NK ”Jadran” Ploče, HNK ”Višići”, MNK ”Stolac”, HNK ”Čapljina” te SD ”Dubravka”.

Vrijedi kazati kako je na ovom turniru nastupilo reko 150 igrača, odigrano preko 55 utakmica i postignuto je preko 300 pogodaka.

Cijela liga doline Neretve igrala se u sportskom balonu SRC ”Adonaj” u Klepcima, a mladi nogometaši uživali su u međusobnim natjecanjima i druženju.

Vrijedi istaknuti kako su za najbolje ekipe i pojedince osigurane vrijedne nagrade od organizatora HNK ”Višići” i SRC ”Adonaj” te pokrovitelja GNK ”Dinamo”.

Izvor: caportal.net

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije