Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

HŠK METKOVIĆ

Nakon 34 godine održan prvi šahovski turnir za seniore, a najuspješniji je bio Elvis Dropulić

Objavljeno prije

Sinoć je u prostorijama HŠK Metković održan Turnir za seniore povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nastupilo je 14 igrača članova kluba, a igralo se 7 kola po švicarskom sustavu uz tempo igre 10 minuta po igraču. U vrlo neizvjesnom natjecanju najviše uspjeha imao je Elvis Dropulić koji je osvojio 5.5 bodova, dok je Rade Senta s istim brojem bodova bio drugi. Treće mjesto pripalo je Danijelu Bjelišu s osvojenih 5 bodova, a Slavko Bakalar je također s osvojenih 5 bodova bio četvrti. Peto mjesto je zauzeo Goran Manenica s osvojena 4 boda.

Ovaj turnir je pokazao da se u gradu Metkoviću nije zaboravilo igrati šah jer je ovo bio prvi organizirani turnir nakon 34 godine i svakako će postati tradicija.

Piše: Slavko Bakalar / HŠK Metković

METKOVIĆ MEHANIKA SVE SPREMNIJA OČEKUJE NOVO PRVENSTVO

Trener Željko Čagalj: Na Cetinju smo odigrali dobru utakmicu

Objavljeno prije

Autor

Trener Metković Mehanike Željko Čagalj u nedjelju nam je u razgovoru potvrdio da je zadovoljan pripremnom (trening) utakmicom svoje momčadi s jednom od najboljih crnogorskih momčadi, Lovćenom na Cetinju.

Krajnji rezultat tog susreta, kako smo već pisali, glasio je 24:24, a o svemu nam je prof. Čagalj rekao:

– Čujte, bližimo se početku prvenstva, a ostala su nam dva tjedna. Zadovoljan sam prikazanom igrom naših igrača, posebno što se napada tiče. Čini mi se da smo dobili jednu širinu, a vanjski igrači su odigrali jako dobro. Osobno, vidim pomake u našoj igri i radujem se svim novim poboljšanjima. Držim da smo spremni za ovaj dio priprema, ali i za početak natjecanja. Na Cetinju nismo imali Marina Marića, Kristijana Marevića i Ivana Golužu, ali se nadam da će njihove ozljede biti sanirane.

Mogu reći da je Toni Radić ozlijedio zglob. Sve u svemu , bila je to jedna dobra trening-utakmica. Imamo dostatan fond igrača koji su odlučni boriti se za klupske boje.

Imam osjećaj da su  igrači koji su se vratili u Metković također zadovoljni razvojem događaja. Uostalom, smatram da svi iskusniji igrači mogu pružiti dragocjenu pomoć mlađima , koji kao i stariji, vole svoje klub. Bez te i svake druge sinergije, teško se mogu ostvariti zacrtani ciljevi. U našem slučaju to su prvo ili drugo mjesto u predstojećem prvoligaškom natjecanju, – rekao je prof. Željko Čagalj, trener RK Metković Mehanika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije