Ostanimo u kontaktu

BICIKLIZAM

Najmlađi članovi BK Metković uspješni na MTB utrci hrvatskog kupa XCO Banovo brdo

Objavljeno prije

Foto - Biciklistički klub Metković (9)

U nedjelju je u Popovcu kod Belog Manastira održana MTB utrka hrvatskog kupa XCO Banovo brdo. Na zahtjevnoj stazi s puno promjena ritma natjecalo se preko 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske, te susjednih zemalja.

Od članova BK Metković Marko Talajić se popeo na najvišu stepenicu postolja osvojivši prvo mjesto u kategoriji U11. Ovom pobjedom Marko je preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku hrvatskog kupa u kategoriji U11.

Svoje vatreno krštenje na stazi Banovo brdo imale su Lara Bokšić, Mara Talajić i Iva Dominiković. Lara je u kategoriji U11 curice došla do drugog mjesta i srebrene medalje, dok je u istoj kategoriji Mara, nažalost, zbog pada morala odustati. Najmlađa članica Metkovića Iva okitila se brončanom medaljom, ali i samopouzdanjem za slijedeće utrke.

Svoj doprinos Klubu dao je i Dalibor Talajić koji je na ovoj zahtjevnoj stazi došao do 8 mjesta u kategoriji Veteran A.

​Mala ekipa bit će upamćena i po navijanju i gromoglasnoj podršci svim natjecateljima na stazi.

Ovaj uspjeh najmlađih članova BK Metković je vjetar u leđa za daljnji nastavak rada s djecom što i je primarni cilj Kluba. Djeca su budućnost i u tu budućnost treba ulagati. Sudeći prema uspjesima, ali i sreći i zadovoljstvu djece BK Metković radi odličan posao.

Tekst/Foto: Biciklistički klub Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih pet muških i tri ženske osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i sedam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih sedam ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i tri ženske osobe iz Metkovića (za četiri utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi s Mljeta (za jednu osobu utvrđena ep. veza), jednoj muškoj osobi iz Korčule (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Vela Luke.

Izliječeno je 11 osoba: četiri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, jedna iz Stona, jedna iz Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je devet osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 240 uzorka.

U samoizolaciji su 504 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije