PIKADO

Najjača županijska liga otkako je natjecanja

Županijski Pikado savez trenutno broji 15 ekipa s ukupno 99 registriranih igrača, što ovu sezonu čini najačom otkako postoji savez.

Objavljeno 30. prosinca 2013. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Metković, News, Sport.

clube images communities

Sa prošlotjednim, trećim po redu županijskim Mastersom koji se igrao u Krvavcu, službeno su završila i ovogodišnja natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijski Pikado savez trenutno broji 15 ekipa s ukupno 99 registriranih igrača, što ovu sezonu čini najačom otkako postoji savez.

Prva liga broji osam klubova, te će nakon dvokružnog natjecanja liga biti podijeljena na ligu za prvaka, koju će činiti četiri prvoplasirane ekipe, te ligu za ostanak sa četiri zadnje ekipe. Novoformirane lige će također odigrati dvokružno natjecanje, te će se nakon 20 odigranih kola znati pobjednik lige. U ligi za ostanak, posljednja momčad direktno ispada iz lige, dok će predzadnja ekipa igrati kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi.

Prva liga

U vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj završnici, titulu jesenskog prvaka osvojio je PK Stablina, koji je u zadnjem kolu pobijedio izravnog konkurenta PK Ragusa Dbk. Iako su Dubrovčani tek ušli u Prvu ligu, pokazali su da su uz prošlogodišnje prvake PK Stablinu, glavni pretendenti za osvajanje titule prvaka. Također, vrlo zanimljiva borba će se voditi između PK Metković i PK Krvavc koji se bore za treće mjesto koje vodi u Senj na ekipno prvenstvo Hrvatske.

pikado-pk-krvavac

Što se tiče lige za ostanak, u najnepovoljnijem položaju je PK Lacusa i PK Tojesigura, dok veću šansu za ostanak u elitnom rangu imaju PK Stablina 2 i PK Staševica.

Druga liga

Druga liga ove godine broji 7 klubova, koje će trokružnim sustavom natjecanja pokušati izboriti viši rang. Prva ekipa ide direktno, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije s pretposljednjom ekipom Lige za ostanak – Prve lige.

U dosadašnjem djelu prvenstva, možemo reći da je PK Amor iz Dubrovnika najozbiljniji konkurent za Prvu ligu, dok za drugo mjesto predstoji neizvjesna borba između klubova Kobiljača, Sršen i Predolac koji se nadaju dodatnim kvalifikacijama za popunu Prve lige.

Svi u lovu na Metkovca Sinišu Brečića

Saveza je za ovu  godinu je donijeo odluku da svaka ekipa koja ima uvjete organizira Masters, tako da će se ove sezone igrati ukupno 11 Mastersa uz završni Top 16 turnir koji će se igrati u Dubrovniku.

Do sad su odigrana tri mastersa, a poredak predvodi Siniša Brečić, inače igrač PK Metković, dok ga slijedi Igor Sršen iz PK Sršen, te Mate Grgurinović iz PK Stablina.

pikado-sinisa-brecic

Liga se nastavlja nakon božićnih i novogodišnjih praznika, točnije 15. siječnja 2014. godine.

Više informacija moći ćete pronaći na stranicama Pikado saveza Durbovačko-neretvanske županije, koje su trenutno u izradi.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari