Ostanimo u kontaktu

DJEČACI I SENIORI ZAJEDNO

Na utakmici sa Solinom istrčat će i dječaci RK Metković Mehanike

Objavljeno prije

Iz RK Metković Mehanike stigla nam je vijest da će na utakmici u subotu sa Solinom biti određenih inovativnih sadržaja za gledatelje i sportsku javnost.

Prilikom izlaska seniora na parket u gimnazijskoj dvorani istrčat će i mladi rukometaši kluba, dječaci rođeni 2009. godine i mlađi. Tijekom odmora oni će odmjeriti znanja i vještine u mini-rukometu, pa će roditelji i gledatelji imati priliku pljeskom nagraditi poteze najmlađih članova rukometnog prvoligaša iz Metkovića.

Trener Filip Romić, igrači i članovi uprave poručuju da u susretu sa Solinom ne treba ni pitati tko će pobijediti. Bit će to rukometaši Metković Mehanike jer bi svaki drugi ishod bio prvorazredno iznenađenje.

Početak utakmice zakazan je za 19 sati.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije