Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB 'KNEZ DOMAGOJ'

Na prvom ovogodišnjem nastupu osvojena jedna zlatna, jedna srebrna i četiri brončane medalje

Objavljeno prije

Danas je Karate klub ‘Knez Domagoj’ nastupio na prvom kolu karate lige Regije Hercegovina koje se održavalo u Ljubuškom. Natjecatelji su iskazali svoje znanje i natjecateljski duh vrativši se s ukupno 6 medalja.

U borbama zlatnu medalju (prvo mjesto) za svoj klub osvojila je Erika Vasilj, srebrnu medalju (drugo mjesto) je Lucija Plećaš, brončane medalje (treća mjesta) osvojili su Jelena Lazarević, Bruno Nižić i Lucija Plećaš-Lulu, a klub su u borbama još uspješno predstavljali Matej Kljusurić i Dean Knežić.

U katama brončanu medalju za svoj klub ponijela je Petra Ivanković, a još su uspješno nastupili Jakov Zovko, Lucija Bebić, Judita Batinović i Jelena Lazarević.

Klubu je ovo prvi ovogodišnji nastup te su postignuti odlični rezultati, a svim natjecateljima čestitamo na postignutom uspjehu te se nadamo uspješnim rezultatima i na daljnjim natjecanjima.

Izvor: Karate klub ‘Knez Domagoj’

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije