Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

ZA EP POZVANI I METKOVICI

Na popisu rukometnih reprezentativaca za Europsko prvenstvo i četiri Metkovca

Objavljeno prije

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 rukometaša koje je morao službeno prijaviti Europskoj rukometnoj federtaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2012. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će povesti 16 igrača, pa će s objavljenog popisa otpasti 12 imena.

Najvažnija je svakako vijest da se između 28 reprezentativaca nalaze i četiri rukometaša iz Metkovića, a to su:

Mate Šunjić (US Ivry Handball), Marin Jelinić (Nexe), Ilija Brozović (HC Hannover-Burgdorf) i Josip Vekić (PPD Zagreb).

Iako je broj reprezentativaca poniklih u Metkoviću u posljednjih nekoliko godina značajno manji u odnosu na neka prošla vremena, treba ipak napomenuti da je i pozivanje četiri naša rukometaša novi dokaz da rukomet u Metkoviću i dalje „proizvodi“ darovite rukometaše koji su svojim igrama i ponašanjem te doprinosom klubovima u kojima igraju zavrijedili trenutačne i buduće pozive.

To je ujedno i motiv mladim igračima, trenerima i upravama metkovskih rukometnih klubova da nastave s napornim radom i odgojem mladih igrača koji će jednog dana odmijeniti svoje prethodnike u drugim klubovima i u reprezentaciji.

Inače, prava faza priprema za EP u Austriji realizirat će se od 17. prosinca do 23. prosinca u Zagrebu, druga od 26. do 30. prosinca u Poreču, i treća faza od 1. siječnja do 7. siječnja, također u Poreču.

Osmog siječnja naši reprezentativci otputovat će u Graz (Austrija).

S OPTIMIZMOM U NOVU SEZONU

Nogometaši Metkovića ciljaju mjesto u vrhu ljestvice

Objavljeno prije

Autor

Nakon sjajnog uspjeha u proteklom prvenstvu Prve županijske nogometne lige i osvojenog prvog mjesta te sudjelovanja u kvalifikacijama za ulazak u 3.HNL Jug, nogometaši ONK Metković već 40 dana marno se pripremaju za novu sezonu u kojoj žele ponoviti velebni uspjeh, ili u najmanju ruku biti glavni konkurent za prvo mjesto.

Prvenstvo Prve županijske lige otpočet će u nedjelju , 26.rujna. tada će ONK Metković ugostiti stare poznanike , nogometaše Orebića na svom terenu.

U proteklom razdoblju Metkovci su odigrali pet pripremnih utakmica na kojima je trener Tomislav Plećaš uigravao momčad, sve prema svom planu i programu rada.

Cijela momčad nakon trijumfa u prošloj sezoni malo je laganije ušla u trenažni ciklus, što opet ne znači da su napori bili manji nego li su uobičajeni.

Što se igračkog kadra tiče , momčad je uglavnom ostala na okupu, dakle riječ je o momčadi koja je iznijela najveći teret protekle sezone.
Klub je napustio mladi Marin Brečić koji je pristupio Zagori, a neki iskusniji igrači kane i dalje pomagati klubu, makar povremeno.
ONK Metković pristupili su Ivan Galić-Šutić iz Gusara, Frane Jurković, također iz Gusara, Vinko Batinović iz Maestrala, i Marin Tomas , bivši igrač Neretve i drugih klubova.

Važno je napomenuti da je legendarni Dragan Brečić, nogometaš i čovjek posebnog kova, i u godinama, odlučio nastaviti bitku za bodove i za svoj ONK Metković.
Prema riječima Marina Jelčića, osnovni je cilj kluba biti među prva tri na ljestvici Županijske prve lige, s obzirom na to da će slijedeće sezone uslijediti nova promjena u sustavu natjecanja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije