Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ZA EP POZVANI I METKOVICI

Na popisu rukometnih reprezentativaca za Europsko prvenstvo i četiri Metkovca

Objavljeno prije

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 rukometaša koje je morao službeno prijaviti Europskoj rukometnoj federtaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2012. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će povesti 16 igrača, pa će s objavljenog popisa otpasti 12 imena.

Najvažnija je svakako vijest da se između 28 reprezentativaca nalaze i četiri rukometaša iz Metkovića, a to su:

Mate Šunjić (US Ivry Handball), Marin Jelinić (Nexe), Ilija Brozović (HC Hannover-Burgdorf) i Josip Vekić (PPD Zagreb).

Iako je broj reprezentativaca poniklih u Metkoviću u posljednjih nekoliko godina značajno manji u odnosu na neka prošla vremena, treba ipak napomenuti da je i pozivanje četiri naša rukometaša novi dokaz da rukomet u Metkoviću i dalje „proizvodi“ darovite rukometaše koji su svojim igrama i ponašanjem te doprinosom klubovima u kojima igraju zavrijedili trenutačne i buduće pozive.

To je ujedno i motiv mladim igračima, trenerima i upravama metkovskih rukometnih klubova da nastave s napornim radom i odgojem mladih igrača koji će jednog dana odmijeniti svoje prethodnike u drugim klubovima i u reprezentaciji.

Inače, prava faza priprema za EP u Austriji realizirat će se od 17. prosinca do 23. prosinca u Zagrebu, druga od 26. do 30. prosinca u Poreču, i treća faza od 1. siječnja do 7. siječnja, također u Poreču.

Osmog siječnja naši reprezentativci otputovat će u Graz (Austrija).

U SRIJEDU UTAKMICE 23.KOLA 3.HNL

Neretvi u susretu s Primorcem iz Biograda treba pobjeda

Objavljeno prije

Autor

U srijedu će se nastaviti prvenstvo treće ligaša utakmicama 23. kola, a Neretva na svom terenu dočekuje momčad Primorca iz Biograda.

Naši nogometaši izgubili su utakmicu u Unešiću od momčadi Zagore s 2:0, nakon vrlo dobre igre u prvih 25 minuta. Domaći su postigli prvi, a potom i drugi gol, pa povratka nije bilo.

No, ta je utakmica iza igrača i trenera koji su o svemu razgovarali i zaključili da u susretu s Primorcem moraju pokazati sve svoje vrline, uložiti maksimalnu energiju i pametno, ali učinkovitom igrom doći do pobjede.

S obzirom na poziciju na ljestvici jasno je da ni treneru ni igračima nije bilo lako ni u Unešiću, a neće im biti lako ni u srijedu na vlastitom igralištu.

Nalaze se na 14. mjestu na ljestvici s 24 boda, četiri više od posljednjih na ljestvici, igrača Vodica, ali isto tako treba reći da Neretva zaostaje samo 4 boda iza osmog na ljestvici !

Stoga bi pobjeda u srazu s Primorcem bila iznimno važna , kako radi stabilnosti i stjecanja određene doze mira, tako i zbog mogućnosti skoka na ljestvici.

Primorac je trenutačno na 11.mjestu s 26 bodova, pa bi Neretva pobjedom nadmašila svoje suparnike.

– Znam što će te me pitati, i znam što moji igrači i ja zajedno s njima želimo. Nije lako igrati u grču, moramo biti i aktivni i oprezni jer želimo se maknuti s mjesta gdje trenutačno jesmo. Naši igrači pokazali su na treninzima iznimnu energiju, trudili su se do svojih maksimalnih mogućnosti, a sve u cilju dobre pripreme za utakmicu s Primorcem. Znamo da moramo biti homogeni i stalno potvrđivati individualne i klupske vrijednosti, znamo da do kraja natjecanja moramo igrati kako najbolje možemo. Znam da nije lako u samo nekoliko dana odigrati veći broj utakmica, ali naša Neretva može i mora pokazati svoje vrline upravo onda kad je najteže. I u srijedu nisam siguran koji će ozlijeđeni igrači nastupiti, a uz to nećemo moći računati na Radoša zbog žutih kartona. No, bez obzira na sve , igrači Neretve i stručno vodstvo spremni su na još jedan veliki izazov i pobjedu, – rekao je u razgovoru trener Neretve Armando Marenzi.

Dodajmo da će Jadran LP ugostiti Slogu, a Neretvanac, Uraniju. Sve utakmice počet će u 16 sati i 30 minuta

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije