Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Na Dalmacija Openu karataši osvojili 20 medalja – 10 zlata, 4 srebra i 6 bronci

Objavljeno prije

Karate klub Metković - Dalmacija Open (1)

Foto: Karate klub Metković

U subotu,  04. listopada, Karate klub Metković nastupio je na međunarodnom klupskom karate natjecanju Dalmacija Open u Splitu, kojeg je organizirao Karate savez Splitsko-Dalmatinske županije na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

Karate klub Metković nastupio je s 23 natjecatelja u borbama, uzrasnih kategorija od mlađih učenika (7 godina) do juniora (17 godina). Natjecatelji KK Metković pod vodstvom trenera Denisa Žderića osvojili su 20 medalja, od čega 10 zlata, 4 srebra i 6 bronci.     

Zlata su osvojili: 

Josip Ćerlek u kategoriji ml. učenici -26 kg

Ante Leontić u kategoriji ml. učenici +38 kg

Laura Bebić u kategoriji ml. učenice -28 kg

Dora Galov u kategoriji ml. učenice +36 kg

Nino Volarević u kategoriji učenici -38 kg

Duje Mihaljević u kategoriji učenici -42 kg

Duje Mihaljević  kategorija ml. kadeti -41 kg

Karla Pezić u kategoriji učenice -40 kg

Laura Ćulum u kategoriji učenice -44 kg

Ivan Batinović u kategoriji juniori -68 kg

Srebra su osvojili:

Nera Grljušić, kategorija ml.učenice -36 kg

Klara Volarević, ml. učenice +36 kg

Katja Jerković, učenice -36 kg

Petar Borovac, kadeti -63 kg

Bronce su osvojili:

Mišo Draženović, ml.kadeti -57 kg

Lucija Utovac, ml.kadetkinje -55 kg

Ante Krstičević, kadeti -63 kg

Iva Vučić, kadetkinje -54 kg

Ema Vidović, kadetkinje +54 kg

Matea Bebić, kadetkinja +54

Još su nastupili Duje Žderić, Anja Pokrajac i Sara Đukić, ali ovaj put nisu imali uspjeha, iako su neki imali i repasažne borbe za treće mjesto.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti KK Metković je Balkansko prvenstvo škola u Novom Sadu, Srbija od 09-12. 11. 2017. gdje će troje natjecatelja KK Metković, jedna ml. kadetkinja i dva kadeta nastupiti za reprezentaciju Hrvatske.

Karate klub Metković

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije