Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

UDRUGA LAĐARA JERKOVAC

Možemo biti odlični peti ili odlični deseti, ove godine sve je moguće

Objavljeno prije

UL Jerkovac

U društvu smo mladog gospodina Petra Ćelića, predsjednika Udruge lađara Jerkovac, razgovaramo o Maratonu lađa, o pripremama, kondiciji i očekivanjima…

U kakvoj ste formi i što očekujete od predstojećeg Maratona?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vjerojatno vam je poznato da smo prošle dvije godine imali profesionalnog trenera, koji ove godine trenira ekipu Komina. Počeli smo trenirati lagano, odmah poslije završetka prošlogodišnjeg Maratona. Intezitet treninga je identičan kao što je bio sa našim bivšim profesionalnim trenerom. Ove godine nemamo novca za profesionalca, vodi nas čovjek kojeg smo izabrali mi između sebe. Malo je stariji od nas, ima iskustva i ekipa ga poštuje. U protekle dvije godine od bivšeg trenera smo puno naučili, sve smo pomno bilježili i toga se držimo. Ne osjećamo se slabiji nego prošle godine, a najveću snagu upravo nam daje zajedništvo. Jerkovac ima i mlađu ekipu, nije to malo, za Jerkovac sad ukupno vesla 40  momaka. To je snaga, a kakav će biti rezultat ovisi o puno faktora.

Pratite li rad drugih ekipa?

Svatko svakoga prati. Ovo se pretvorilo u čistu profesionalnu utrku. Gleda se tehnika, oblik vesala, način treniranja. Mnogi su previsoko digli ljestvicu. Stalno se mjere vremena, uporno se vježba, a naša očekivanja su realna. Možemo biti odlični peti ili odlični deseti, ali smo uvjereni da ćemo biti među prvih deset. Svašta se može dogodit. Tko zna, može se posložiti da uzmemo i medalju. Ali smo ipak rasterećeniji od ovih koji se drže za favorite.
Mi smo jednostavni ljudi, nastupamo i manjim veslačkim utrkama u Vidu, Krvavcu i drugdje. Bili smo i na Korčuli na njihovoj regati Kneža – Korčula, na kojoj smo imali mali peh. Nova ekipa Poskoci iz Zagreba zabili su se u nas, te zbog njihovog neiskustva smo se sporo odvojili, tako da smo na cilj došli sedmi. To je sport, sve je moguće, mi ćemo biti dobro pripremljeni. Puno ovisi o startu, mali peh i ekipe pobjegnu…

Ova Udruga je postala simbol Jerkovca, da li se osim veslanja bavite još nekim drugim aktivnostima?

Poznato je da Jerkovac ima odličnu malonogometnu i boćarsku ekipu. Družimo se igramo nogomet, ali i zapjevamo. Skoro svi znamo nešto odsvirati, a neki je sviranjem po svadbama i dodatni posao. Bitno je da je veselo i neopterećeno.

Podrška stanovnika Jerkovca je velika, svi znamo za već tradicionalni After party – Jerkovačku feštu?

To je nešto neopisivo. Nitko nikoga ne zove. Svi stanovnici Jerkovca se sami ponude u pripremi jela i pića. Svatko doprinese koliko može. Svaka kuća potpiše suglasnost, pošto se Fešta odvija na otvorenom, tako da party potraje do sitnih jutarnjih sati. Čitava nas lokalna zajednica podržava, a to nema cijenu.

Što vas očekuje sad, utrka u Krvavcu ili?

18. srpnja veslamo na Kupu Župe Bagalovići. Sad se utrka vozi prvu subotu poslije Gospe Karmelske. To će nam biti dobra provjera prije samog Maratona lađa.

Na kraju, ekipi Jerkovca želimo sve najbolje na budućim utrkama, poglavito na XVIII. Maratonu lađa. Al’ jedno je sigurno, bit će Fešta, vesela ste i složna ekipa, a kako smo se prošle godine uvjerili i feštu znate napraviti na zavidnom nivou.

Hvala i vama iz Metković NEWs-a.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije