Ostanimo u kontaktu

KAKO DO PRVIH BODOVA?

Može li Neretva, ovaj put uz podršku s tribina, do prve pobjede

Objavljeno prije

Konačno, prijatelji nogometa u Metkoviću moći će u subotu nakon duljeg razdoblja nazočiti prvenstvenoj nogometnoj utakmici, a u okviru petog kola prvenstva trećeligaša. Naime, Neretva će ugostiti Zagoru na svom igralištu Iza vage u nadi da će ostvariti pobjedu koja bi mnogo značila i igračima i stručnom stožeru.

Poznato je da Neretva nije igrala protiv Kamena i Jadrana LP zbog nužne samoizolacije, zatim je u trećem kolu  gostovala i izgubila s 2:1 od Zmaja u Makarskoj, da bi u četvrtom kolu bila slobodna zbog neparnog broja klubova.

Hoće li peta biti sreća, teško je reći iako se u redovima Neretve ne krije optimizam. Pobjeda bi bila velik doprinos vraćanju optimizma i najavi da će u nastavku igrači ispisati lijepe nogometne priče. Prvi bodovi imali bi i motivacijsku važnost uoči putovanja u Ivanbnegovinu (Kamen) na utakmicu koja je trebala biti na otvaranju prvenstva, a potom Metkovce čeka (subota) teško gostovanje u Biogradu kod Primorca. Treba reći da je Neretva nakon samo jedne odigrane utakmice bez bodova, kao i Urania koja je odigrala tri utakmice.

Svi igrači koje ima na dispoziciji trener Damir Borovac spremni su ponijeti teret utakmice i dati puni doprinos prvoj pobjedi, svi osim Rodina koji je u Makarskoj ‘pocrvenio’ pa mora odmarati.

Prvi suradnik trenera Damira Borovca, Mate Borovac nam je rekao:

– Znate i sami što nas je sve zateklo i da nam nije lako. Međutim, nas iz puno razloga zanima samo pobjeda. Vjerujem da ćemo pružiti bolju igru nego u prvom dijelu utakmice u Makarskoj, ali moram reći da ne znamo dovoljno o tomu koliko može Zagora. U gledalištu može biti popunjena trećina mjesta pa pozivam prijatelje nogometa da dođu pogledati naš prvi nastup kod kuće, – optimističan je Borovac.

U petom kolu Jadran LP dočekuje HV Posedarje, a Neretvanac GOŠK Dubrovnik.

POČETAK SPORTSKE SURADNJE

Ultimate sports sponzor Karlu Čoviću, perspektivnom nogometnom vrataru

Objavljeno prije

Ultimate sports Body club potpisao je ugovor o sponzorstvu s mladim perspektivnim nogometnim vratarom Karlom Čovićem iz Opuzena. Ponikao u Neretvi, ovaj mladi vratar sa svojih 17 godina već je visok 190 cm, a kako mu ugovor s Hajdukom ističe koncem srpnja 2021. pred njim su brojne mogućnosti.

Kao dijete prve korake Čović je napravio u opuzenskom Neretvancu odakle na poziv prelazi u NK Neretvu. U Neretvi se zadržava dvije godine gdje su ga u međusobnim susretima uočili iz splitkog Hajduka i pozvali da brani za splitske ‘bile’, s kojima potpisuje trogodišnji pa nakon toga dvogodišnji ugovor. Također u međuvremenu svoju kvalitetu Karlo je dokazivao i u nastupima za hrvatsku reprezentaciju U14 i U16 te na posudbama u NK Solin i NK Šibenik.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da su za njega zainteresirani neki klubovi iz Njemačke dok se u prošloj sezoni za njega zanimao također prvoligaš iz Španjolske, što je njemačke partnere Ultimate sports Gym-a navelo na potpisivanje sponzorskog ugovora.

Drago nam je da je dolina Neretve iznjedrila još jednog vrhunskog sportaša, jer po svemu sudeći pred 17-godišnjim Karlom Čovićem je blistava sportska karijera.

Karlo Čović, vratar

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije