Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

1. HRL JUG

Može li Metković Mehanika do pobjede u Buzetu

Objavljeno prije

U nastavku prvoligaškog rukometnog natjecanja rukometaši Metković Mehanike putuju u Buzet gdje će u subotu s početkom u 17 sati odigrati prvenstvenu utakmicu s RK Buzet.

Obje momčadi su u gornjem dijelu ljestvice i nisu ugrožene bitkom za opstanak.

Metković je prošlog vikenda u vrlo dobroj igri pobijedio MRK Trogir s 26:23, pa je upravo dobra igra u toj prigodi razlog novom optimizmu među metkovskim rukometašima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oni će, kako doznajemo, u jednoj čvrstoj igri nastojati prigrabiti makar jedan bod, iako je kao i uvijek, pobjeda krajnji sportski cilj.

Nažalost, ne zna se hoće li putovati i klasni igrač Marić koji je protiv Trogira pružio zadivljujuću partiju unatoč smanjenom intenzitetu vježbanja.

No, Bartolović, Kozina, Cvitanović, Bezer, Buntić i ostali igrači Metkovića zajedničkim snagama mogu nadomjestiti manjak jednog takvog vrhunskog igrača, ali samo uz punu angažiranost od početka do kraja utakmice.

 

NEOČEKIVAN PORAZ U ŽUPI DUBROVAČKOJ

Treće ligaš izbacio Metković Mehaniku iz daljnjeg kup natjecanja

Objavljeno prije

Autor

U Župi dubrovačkoj  u utorak je navečer RK Ardiae inače član Druge lige jug senzacionalno pobijedio RK Metković Mehaniku te će nastaviti natjecanje u Hrvatskom kupu.

Taj klub osnovali su bivši igrači  RKHM Dubrovnik (Putica, Dabelić i ostali), vodeći su u Drugoj ligi, a iz Kupa su izbacili Opuzen, RK HM Dubrovnik i u utorak Metković Mehaniku.

Konačan rezultat glasio je 32:31, ali nakon izvođenja sedmeraca. Za trajanja susreta rezultat je bio neodlučen, 26:26 (12:10). Onda je izvedeno pet serija sedmeraca pa je rezultat glasio 29:29. Potom su izvedene tri dodatne serije , pa je nakon što je domaći vratar Barišić obranio udarac Mariću, konačan rezultat glasio 32:31.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dabelić je dao 7, Brnin 5, a Dabelić 7 golova, dok  su za Metković u regularnom dijelu najviše golova dali Raguž 11, Bezer 5, i Cvitanović 3.

Što se igre i kretanja rezultata tiče, više-manje domaći sastav bolje se snašao i bolje je odigrao. Tako je u 10.minuti domaćin vodio sa 7:3 pa je trener Čagalj zatražio minutu odmora za dogovor sa svojim igračima. No od toga nije bilo punio sreće, u 19.minuti već je bilo 9:5, a kod 10:7 za domaće u 24 minuti došlo je do prekida interneta, što nije smetalo Dabeliću i ekipi da na odmor odu 12:10.

Isto se nastavilo i u drugom dijelu s tim da je Ivan Goluža u 37.minuti poravnao na 14:14, prvi put od početka utakmice.

Još jednom je Raguž poravnao na 15:15 (38), ali su Dubrovčani opet preuzeli vodstvo od 1 do dva gola razlike. Ipak, Metkovci su malo pojačali napad i u 52.minuti poravnali na 24:24, poveli su opet domaći , 25:24, i 26:25, ali Marić zabija za 26:26 i odlučujuće sedmerce u čemu su više sreće imali domaći, ali je njihova pobjeda u potpunosti zaslužena. Igre rukometaša Metkovića u gostima su ,čini se, za posebnu analizu koju treba obaviti što je prije moguće. Klub koji ima aspiracije ulaska u Premijer ligu ne bi trebao baš na takav način ispadati iz kup natjecanja, i to od kluba koji je osnovan prije tri-četiri mjeseca.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije