Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PO BODOVE U BIOGRAD

Mogu li metkovski rukometaši ostati neporaženi

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika

Metkovski rukometni prvoligaš još nije poražen, a bude li sreće i zalaganja kao na prethodnoj utakmici, taj niz mogao bi se i nastaviti.

Tako bi Metković zadržao i drugo mjesto na ljestvici s velikim izgledima da tu neko vrijeme i ostane, a možda i dulje vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Očito je da je mlada momčad zahvaljujući talentiranosti i ustrajnom radu dobila krila, iako sve pozicije u momčadi nisu popunjene. Ipak, mladi igrači pozorno slučaju upute svojih trenera i nastavljaju s uspjesima. Sa svih strana stručnjaci šalju signale kako ih je igra Metković Mehanike ugodno iznenadila, te se nadaju da će se slavni klub dokopati i Premijer lige.

No, o tom potom, sada je najvažnija stabilizacija u vrhu i na svim drugim poljima. Igrači su željni dokazivanja, i što je zanimljivo na svakoj utakmici bljesne novi igrač. Nekad je to Cvitanović, nekad Buntić, a nekad Kozina i ostali, uz konstantno dobre obrane fenomenalnog Darijana Boškovića. Važno je istaknuti da se i navijači polako vraćaju i da je dvorana sve punija, što je bilo posebno uočljivo u susretu s Dubrovnikom.

U nedjelju s početkom u 19 sati Metkovci će biti gosti Biograda, momčadi koja zna igrati, ali koja je do sada prikupila svega četiri boda.

Trener Filip Romić:

– Nastojat ćemo vratiti makar onaj izgubljeni bod u susretu s Dubrovnikom ali svi igrači moraju dati maksimum. Za tim bodom žalimo pa se trebamo dobro oznojiti kako bismo dobrom igrom ostvarili uspjeh, – rekao je Romić.

Marko Buntić koji je u prošlom kolu u susretu s Dubrovnikom zabio 10 puta ističe:

– Rastemo iz dana u dan, to je činjenica. Postali smo momčad koja se razumije i hoće,koja zna i može, pa zbog čega ne bismo računali i na pobjedu u gostima. Do nje možemo trudom i bitkom za svaku loptu, a glavni cilj nam je ostati neporažen, – rekao je Buntić.

Inače, svi igrači su spremni i orni za tvrdu utakmicu, osim Kolovrata koji zbog obveza neće niti putovati.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

VODITELJ HKZ-a BALINGEN I ALBSTADT-EBINGEN

Uvođenje u službu vlč. Senka Antunovića

Objavljeno prije

Tijekom popodnevnoga euharistijskoga slavlja u nedjelju 16. siječnja 2022. godine u crkvi Svetoga Križa (Heilig Kreuz Kirche) u njemačkome gradu Albstadt-Ebingenu u službu voditelja Hrvatskih katoličkih zajednica u Balingenu i Albstadt-Ebingenu uveden je vlč. Senko Antunović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Euharistijsko slavlje je predslavio novi voditelj spomenutih zajednica, koje u ovom dijelu biskupije Rottenburg-Stuttgart postoje gotovo 50 godina.

Na samome početku misnoga slavlja sve je okupljene pozdravio dekan vlč. Augusty Kollamkunnel, koji je izrazio radost da hrvatske zajednice već desetljećima imaju svoga svećenika. Osim pozdrava, dekan je ukratko predstavio novoga župnika, koji je pred okupljenom zajednicom položio ispovijest vjere i župničku prisegu. Dekret imenovanja biskupa dr. Gebharda Fürsta, kojim imenuje vlč. Senka voditeljem zajednica, pročitao je gosp. Jure Župan, izabrani predsjedavajući pastoralnoga vijeća iz Balingena, a riječ pozdrava i dobrodošlice novome voditelju uputila je gđa Silvia Paurević, izabrana predsjedavajuća vijeća iz Ebingena.

Nakon liturgijskih čitanja, koja je pročitala gđa Vlatka Jovanović, tajnica zajednice u Balingenu, i naviještenoga evanđelja, novoimenovani voditelj zajednica vlč. Senko Antunović je u homiliji približio značenje događaja iz Kane Galilejske (Iv 2, 1-12) za svakodnevni kršćanski život. Propovjednik je naglasio važnu ulogu Marije u kršćanskoj duhovnosti, koja svojim djelovanjem i svojom ulogom upućuje vjernika na Krista. On je središte kršćanskoga života i poziva, a po Mariji se dolazi Kristu, napomenuo je vlč. Antunović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na misnome slavlju je pjevao mješoviti zbor zajednice iz Ebingena, pod ravnanjem i sviranjem orguljašice Ane Vidović, a na svetoj misi su sudjelovali vjernici iz Balingena i Ebingena, ali i Hrvati iz obližnjih zajednica. Sveta misa je bila prikazana za bivšega voditelja zajednica, vlč. Božu Polića, koji je iznenada preminuo krajem listopada 2021. godine.

Na kraju misnoga slavlja svoje čestitke i dobrodošlicu u novu zajednicu uputio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj. On je u ime svih hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnika, koji djeluju u Njemačkoj, zaželio vlč. Antunoviću blagoslov i uspjeh u radu i dobru suradnju sa svim članovima preuzetih zajednica. Na samome kraju svima se još jednom obratio vlč. Senko, zahvalivši Bogu, obitelji i prijateljima na podršci na svećeničkom putu. Također je uputio i riječ zahvale dekanu vlč. Augustyu, ali i vlč. Wolfgangu Braunu, njemačkome župniku iz Balingena, vlč.  Uweu Stieru, župniku iz Ebingena, vlč. Andriji Župariću, voditelju hrvatskih zajednica iz Reutlingena i fra Milanu Geli, vikaru hrvatske zajednice iz Tübingena. Nakon zahvale vlč. Ivici Komadini, koji je zajedno s novoimenovanim voditeljim suslavio svetu misu istoga dana i u Balingenu, vlč. Senko je pozdravio i predstavnike civilnih vlasti, gradonačelnika i župana iz Albstadt-Ebingena te evangeličkoga pastora iz Balingena.

Nakon euharistijskoga slavlja okupljena zajednica je uz kratko druženje izrazila dobrodošlicu novome svećeniku i zaželjela mu Božji blagoslov u radu i djelovanju.

Tekst: fra Milan Gelo
Fotografije: Oliver Livančić

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije