Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI RUKOMET

Mlađe kadetkinje ŽRK Metković osigurale završnicu Državnog prvenstva u Umagu

Objavljeno prije

U nedjelju su mlađe kadetkinje ŽRK Metkovića, gostovale u Makarskoj i upisale dvije uvjerljive pobjede. Time su osigurale nastup na završnici Državnog prvenstva, koje će se održati u Umagu od 13. do 16. svibnja, te se pridružile svojim starijim suigračicama iz 2002 godišta, koje su taj uspjeh ostvarile ranije.

Četiri utakmice do kraja Lige, ostaje da se pokuša uhvatiti što bolja pozicija za završnicu i to protiv; Zadra, Jerkovca, Vranjica i Splita koja će vjerojatno odlučivati o prvom mjestu i nositelju skupine na završnici Državnog prvenstva.

Kako je ovaj uspjeh ostvaren bez duže vremena ozljeđenih Jarak i Tolić, njihovim povratkom u ekipu sigurni smo da će mlađe kadetkinje ŽRK Metkovića, pod sigurnim vodstvom trenera Nedjeljka Nene Dominikovića, ostvariti uspješan rezultat na Državnom prvenstvu.

Prvo je rutinski nadigran Orkan rezultatom 19:8 (9:3). Zanimljivost je da su u drugom poluvremenu cijelu postavu na terenu činile djevojčice 2006 godišta, koje su opravdale ukazano povjerenje.

ŽRK METKOVIĆ: Marijeta Prnjić(G), Marija Anković 1, Josipa Bebić 2, Karla Bokan 3, Iva Bule, Antea Butigan(G), Lucija Družijanić, Petra Gustin 5, Marina Ilić 1, Barbara Majić 1, Laura Majić 2, Katarina Mikulić, Rita Šiljeg 3, Petra Obradović, Sara Vatović, Karla Vladimir 1.

U drugoj utakmici svladana je Makarska 20:13 (10:5). Objema ekipama je bila važna pobjeda u međusobnom susretu. Makarskoj zbog zadržavanja mogućnosti plasmana na završnicu Državnog prvenstva, a Metkoviću radi pohoda na vrh tablice. Utakmica iako od samog početka riješena neizvjesnosti, bila je obostrano zbog važnosti utakmice nabijena tenzijama, prekršajima i isključenjima.

ŽRK METKOVIĆ; Marijeta Prnjić (G), Marija Anković 5, Josipa Bebić, Karla Bokan, Iva Bule 4, Antea Butigan (G), Lucija Družijanić, Petra Gustin 3, Marina Ilić, Barbara Majić, Laura Majić, Katarina Mikulić, Rita Šiljeg 4, Petra Obradović 1, Sara Vatović 1, Karla Vladimir 2.

Najveći uspjeh ŽRK Metkovića i ovih mladih rukometašica, jeste da sve dobivaju priliku da igraju. Na ovom Liga turniru u Makarskoj, njih 10 upisalo se u strijelce, od čega svih 6 koje su igrale iz mlađeg 2006 godišta. To pokazuje da klub ulaže u mlade igračice, te da nakon uspješne sezone seniorki i sjajnih mlađih kadetkinja, dolazi još jedna vrlo dobra generacija metkovskih djevojčica, kojima sada uz naporan rad, najviše nedostaje više utakmica u svom uzrastu da pokažu talent koji sigurno imaju.

1.HMKRL (2004)

Orkan – Žrk Metković 8:19 (3:9)
H.Makarska – Dalmatinka 22:17 (7:8)
Dalmatinka – Orkan 26:13 (13:6)
Žrk Metković – H.Makarska 20:13 (10:5)

NERETVANSKA REGIONALNA ŠAHOVSKA LIGA

Kadeti i seniori HŠK Metković pobijedili ekipe ŠK Zrinjski

Objavljeno prije

Večeras je u Šahovskom klubu u Metkoviću odigrano 3. kolo Neretvanske regionalne šahovske lige za kadete i 2. kolo za seniore.

Sastale su se ekipe HŠK Metković i ŠK Zrinjski iz Mostara. Kadeti su pobijedili 6:2, a seniori 5.5: 2.5. Druga ekipa HŠK Metković je odgodila zakazani meč u Širokom Brijegu za idući vikend.

Za metkovske ekipe su nastupili: Augustin Brnas, Rade Senta, Goran Manenica, Nikola Bebić, Boro Obrvan i Slavko Bakalar te Mihael Borna Bjeliš, Dominik Blaž Bakalar, Jakov Šiljeg i Ante Crnjac.

Izvor i fotografije: HŠK Metković

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije